Επίσημο teaser για το SsangYong Korando EV


Η κορεατική εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα το πρώτο επίσημο στοιχείο για το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SSANGYONG
  • 21/7/2020

Στην χώρα μας η παρουσίαση της SsangYong είναι πλέον άτονη αλλά σε κάποιες άλλες αγορές της Ευρώπης η κορεατική εταιρία σημειώνει καλές πωλήσεις. Για αυτό το λόγο και να για να μπορέσει να σταθεί απέναντι στις απαιτήσεις της ΕΕ οι Κορεάτες έχουν εξαγγείλει εδώ και καιρό πως θα προχωρήσουν στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού SUV.

Η πρώτη επίσημη επιβεβαίωση έρχεται και από τα δύο teaser σχέδια που μας δείχνουν την ηλεκτρική εκδοχή του Korando που έχει την εσωτερική ονομασία Ε100.

Σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες θα υπάρχει εκτενής χρήση αλουμινίου ώστε το βάρος να συγκρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα η κλειστή μάσκα και άλλες βελτιώσεις θα προσφέρουν καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή προς όφελος της αυτονομίας.

Η αυτονομία θα ξεπερνά τα 300 km σε κύκλο WLTP χάρη σε μια καλής χωρητικότητας μπαταρία της LG Chem που θα είναι στις 62 kWh.

Το ηλεκτρικό Korando θα έχει στην βασική του έκδοση έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 190 PS αν και δεν αποκλείεται και κάποια έκδοση με δεύτερο μοτέρ για τετρακίνηση που θα ταιριάζει και στο εκτός δρόμου προφίλ της εταιρίας.