Επίσημο το Ford E-Transit Custom! (Video)


Το αμιγώς ηλεκτρικό Ford E-Transit Custom κάνει το ντεμπούτο του ως το δεύτερο ηλεκτρικό βαν της Ford Pro. Όλα τα στοιχεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του που έγιναν γνωστά.

  • 9/5/2022

Η ηλεκτροκίνητη γκάμα της Ford Pro επεκτείνεται με την προγραμματισμένη για σήμερα αποκάλυψη του νέου και αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit Custom. Λίγες μόλις ημέρες μετά την πρώτη μας επαφή με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, τοηλεκτρικό E-Transit στην πανευρωπαϊκή παρουσίαση του, η μάρκα επαγγελματικών οχημάτων της Ford αποκαλύπτει και το μικρότερο ηλεκτροκίνητο βαν της, το E-TransitCustom.

Το νέο E-Transit Custom χαρακτηρίζεται από την Ford Pro ως «ο πλήρως ηλεκτρικός διάδοχος του βαν με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη» και είναι ένα άκρως εντυπωσιακό βαν για τα δεδομένα των οχημάτων του είδους, σε μια κατηγορία όπου η βαρετή σχεδίαση συνήθως κυριαρχεί.

Η τολμηρή σχεδίαση του νέου E-Transit Custom ξεχωρίζει αμέσως από το εμπρός μέρος από την μάσκα με το μεγάλο μπλε οβάλ σήμα, η οποία πλαισιώνεται από τους LED προβολείς και την λεπτή μακριά φωτιζόμενη μπάρα που τους ενώνει σχεδιαστικά. Ακριβώς κάτω από τον δεξιό προβολέα υπάρχει και η θύρα φόρτισης.

Το υπόλοιπο αμάξωμα του ηλεκτρικού βαν είναι πιο συμβατικό, αλλά το μοντέρνο στυλ συνεχίζεται και πίσω με τα κάθετα φώτα LED και τις διπλές πόρτες.

Η Ford κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τις προδιαγραφές του E-Transit Custom, αλλά δηλώνει ότι το van χρησιμοποιεί μία πλήρως ηλεκτρική αρχιτεκτονική χωρίς να κάνει συμβιβασμούς και έχει στόχο να προσφέρει μέγιστη αυτονομία έως και 380 km. Θα έχει επίσης δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC, δυνατότητα ρυμούλκησης και τεχνολογία ProPower Onboard, όπως και το F-150 Lightning και το αδελφό E-Transit. Η τελευταία θα επιτρέψει στους ιδιοκτήτες να χρησιμοποιούν το φορτηγό ως φορητή γεννήτρια για να τροφοδοτούν με ρεύμα φώτα, εργαλεία και άλλο εξοπλισμό σε εργοτάξια.

Ακολουθώντας το παράδειγμα του αμιγώς ηλεκτρικού E-Transit, του οποίου η παραγωγή ξεκίνησε φέτος το Μάρτιο και το οποίο αποτελεί το πρώτο από τα τέσσερα ακόμα αμιγώς ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που η Ford Pro θα παρουσιάσει μέχρι το 2024, το E-Transit Custom είναι σχεδιασμένο για να θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς στην κατηγορία van ενός τόνου στην Ευρώπη και για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις σε μία αβίαστη μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το E-Transit Custom έχει σχεδιαστεί εξ αρχής για να ταιριάζει απρόσκοπτα στο οικοσύστημα λύσεων της Ford Pro. Το E-Transit Custom επομένως, θα υποστηρίζεται από το λογισμικό, τις λύσεις φόρτισης, συντήρησης και χρηματοδότησης της Ford Pro μέσω μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας που θα συμβάλει στην αύξηση του παραγωγικού χρόνου και στη μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Περισσότερα για το E-Transit Custom θα μάθουμε τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της παραγωγής στην Τουρκία να προγραμματίζεται για το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Όλες οι εκδόσεις του Transit Custom θα κατασκευάζονται από την Ford Otosan, την κοινοπραξία της Ford στην Τουρκία στο εργοστάσιό της στο Kocaeli.