Επίσημο: Το Hyundai Santa Cruz θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ


Συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο pickup της Hyundai θα ξεκινήσει να παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Αλαμπάμα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/11/2019

Τελικά, μετά από περίπου τέσσερα χρόνια παρουσίασης του πρώτου σύγχρονου pickup (η Hyundai διέθετε από την δεκαετία του 1970 και ένα μικρότερο) ανακοινώθηκε και επίσημα πως η γραμμή παραγωγής θα πάρει μπροστά το 2021. Κάτι που ήταν ήδη γνωστό, απλά πρόσφατα δόθηκε το πράσινο φως και επίσημα.

Έτσι, το Santa Cruz θα κατασκευάζεται για την χώρα που θα έχει προτεραιότητα και αυτή δεν είναι άλλη από των ΗΠΑ. Στο εργοστάσιο στην Αλαμπάμα κατασκευάζονται επίσης τα Santa Fe και Elantra με τους Κορεάτες να ανακοινώνουν παράλληλη αύξηση επένδυσης κατά 400 εκατομμύρια δολάρια με παράλληλη δημιουργία έμμεσων και άμεσων 1.200 θέσεων εργασίας.

Η Hyundai αναφέρει πως το Santa Cruz θα ξεφεύγει από την κλασική έννοιά των pickup (όπως είναι τα Ford F-150, Chevrolet Silverado κ.α.) και πως το μοντέλο της θα προσεγγίζει περισσότερο τον χαρακτήρα και την άνεση ενός SUV.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κανένα επίσημο στοιχείο (στις εικόνες βλέπετε το πρωτότυπο του 2015) αλλά θεωρείτε σίγουρο πως κάτω από το καπό θα υπάρχουν οι πιο πρόσφατοι κινητήρες εκδόσεις βενζίνης (π.χ. 2,4 lt ή 1.6Τ) και πετρελαίου (π.χ. 2,2 lt). Στην Ευρώπη η διάθεση του μοντέλου θα γίνει σε επιλεγμένες αγορές και αν ελέω της επιβάρυνσης του μέσου όρου CO2 του στόλου.