Επίσημο: Το Hyundai Tucson απέκτησε... καρότσα


H επίσημη πρεμιέρα του Hyundai Santa Cruz αποκάλυψε το προφανές. Τη στενή συγγένεια του κορεατικού pickup με τη νέα γενιά του δημοφιλέστατου στη χώρα μας Tucson.

  • 15/4/2021

Την ίδια στιγμή που το νέο Hyundai Tucson κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς στην ευρωπαϊκή αγορά, στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού το Santa Cruz είναι εκείνο που κλέβει τις εντυπώσεις.

Πρόκειται για το νέο pickup της Hyundai το οποίο αποκαλύφθηκε φέρνοντας στο φως  τον ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός οχήματος ελευθέρου χρόνου που τυγχάνει να διαθέτει καρότσα.

Η αναφορά στο Tucson μόνο τυχαία  δεν είναι καθώς τόσο ο σχεδιασμός του αμαξώματος όσο και εκείνος του εσωτερικού παραπέμπουν στο γνωστό σε εμάς SUV.

Φυσικά υπάρχουν διαφορές στο πίσω τμήμα οι οποίες πυροδοτούνται από την παρουσία του αποθηκευτικού χώρου και στα μηχανικά μέρη τα οποία είναι προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της αμερικανικής αγοράς.

Ειδικότερα, το νέο Hyundai Santa Cruz εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,5 λίτρων ο οποίος στην ατμοσφαιρική εκδοχή του αποδίδει 190 ίππους και 244 Nm ροπής, ενώ στην υπερτροφοδοτούμενη 275 ίππους και 420 Nm ροπής.

Και οι δύο εκδόσεις συνδυάζονται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων, είτε συμβατικό με μετατροπέα ροπής (ατμοσφαιρική έκδοση) είτε διπλού συμπλέκτη (υπερτροφοδοτούμενη έκδοση).

Ο αποθηκευτικός χώρος του Hyundai Santa Cruz φτάνει σε μήκος τα 132 εκατοστά και το συνολικό μήκος του αμαξώματος αγγίζει τα πέντε μέτρα.

Αρχικώς, το κορεατικό pickup θα παράγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και ειδικότερα στην πολιτεία της Αλαμπάμα. Η παραγωγή του θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και η διάθεσή του στις Η.Π.Α. πριν το τέλος του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Hyundai Santa Cruz συνοδεύεται από δεκαετή εγγύηση, καθιστώντας την απόκτησή του ακόμα πιο δελεαστική, καθώς στη συγκεκριμένη κατηγορία η έννοια της αξιοπιστίας αποκτά μια διαφορετική σημασία.

Μένει να αποδειχθεί αν το Santa Cruz θα φτάσει έως στην ευρωπαϊκή αγορά, όπου τα pickup διατηρούν μια δυναμική υπηρετώντας τόσο επαγγελματικούς όσο και επιβατικούς σκοπούς.