Επίσημο: Το νέο Toyota Aygo θα έχει μόνο κινητήρες βενζίνης


Η Toyota ανακοίνωσε επίσημα πως το νέο Aygo που θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά δεν θα έχει ηλεκτρική έκδοση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: KDesign AG, Toyota
  • 3/3/2021

Η Toyota προχώρησε σε μια ανακοίνωση σχετικά με το νέο Aygo δίνοντας κάποιες φωτογραφίες γύρω από την πλατφόρμα GA-B και την τροποποίηση της για το A-segment στο οποίο ανήκει το Aygo. Μάλιστα οι Ιάπωνες αναφέρουν πως συνεχίζουν την δέσμευση τους σε αυτή την πολύ σημαντική κατηγορία «φωτογραφίζοντας» ίσως άλλες εταιρίες που την εγκαταλείπουν.

Η ιαπωνική εταιρία κάνει λόγο πως μαζί με τα Yaris και Yaris Cross, το νέο A-segment μοντέλο θα φέρει μία ετήσια παραγωγή σε πάνω από 500.000 αυτοκίνητα για την Ευρώπη. Πάντως, προκαλεί μια εντύπωση το γεγονός πως η Toyota δεν αναφέρεται καθόλου στην ονομασία Aygo αφήνοντας κάποια περιθώρια για σκέψεις πως ίσως να υπάρχει άλλη ονομασία από την Aygo.

Όπως και να λέγεται πάντως το νέο «μικρό» της Toyota, αυτό θα έχει ένα πιο crossover στιλ χάρη στη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και σχεδίαση που θα θυμίζει μικρογραφία ενός νέου Yaris. Από πλευράς κινητήρων αναμένεται να δούμε μια αναβαθμισμένη εκδοχή του τρικύλινδρου 1.000άρη βενζινοκινητήρα ο οποίος θα προέρχεται επίσης από το Yaris που πρόσφατα αναδείχθηκε ως το Car of the Year 2021.

Αξιοσημείωτο είναι πως η απόφαση της Toyota να παραμείνει στην κατηγορία των mini την ώρα που άλλοι κατασκευαστές δεν θα προχωρήσουν σε ανανέωση των μοντέλων τους (όπως το VW Group και το PSA Group) συντάσσεται με την θέση της Hyundai που έχει παρουσιάσει ήδη το νέο i10. Τέλος να πούμε πως το νέο Aygo θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην Τσεχία.