Επίσημο το ρεκόρ ταχύτητας της Lamborghini Urus στον πάγο


Η Lamborghini Urus σημείωσε ταχύτητα 298 km/h στον πάγο και καταγράφηκε επίσημα ως το ταχύτερα κινούμενο όχημα παραγωγής σε τέτοια επιφάνεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 6/5/2021

Τον περασμένο Μάρτιο, στην παγωμένη λίμνη Βαϊκάλη (στα νότια της Σιβηρίας), μια ομάδα ανθρώπων της Lamborghini μαζί με τον πολύπειρο Ρώσο οδηγό Andrey Leontyev προσπάθησαν να σπάσουν το ρεκόρ ταχύτητας για όχημα παραγωγής σε τέτοια επιφάνεια. 

Ο Leontyev βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Urus η οποία θυμίζουμε ότι έχει V8 twin turbo κινητήρα που αποδίδει 650 PS/6.000 rpm. Η εμπειρία του από την κίνηση στον πάγο είναι μεγάλη καθώς κατέχει 18 ρεκόρ ταχύτητας οδηγώντας στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Η προσπάθεια όλων στέφθηκε με επιτυχία καθώς το αυτοκίνητο κινήθηκε με 298 km/h στην παγωμένη επιφάνεια, ταχύτητα που αποτελεί νέο ρεκόρ και η οποία ήταν πολύ κοντά στην τελική που ανακοινώνει η ιταλική εταιρεία για την Urus (σημ.: 305 km/h).

Παρόντα στο εγχείρημα ήταν και στελέχη της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου για να καταγράψουν την ταχύτητα και να επιβλέψουν την ακρίβεια και την αυθεντικότητα του εγχειρήματος. Τα μέλη της επιβεβαίωσαν το νέο ρεκόρ και -καθώς η Ομοσπονδία είναι μέλος τής FIA- αυτό επικυρώθηκε πρόσφατα και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου.

Βάσει όσων δήλωσε ο Andrey Leontyev μετά την προσπάθεια, η Urus τού ενέπνεε εμπιστοσύνη ακόμα και στα 298 km/h σε πάγο. Όπως είπε: «το μεγαλύτερο πλεονέκτημά της είναι η απόλυτη προσαρμοστικότητά της. Είναι πάρα πολύ εύκολη στον χειρισμό της σε κάθε κατάσταση και νοιώθεις ότι αποτελείς μια ενιαία μονάδα με αυτή.

»Παρά τη σπουδαία ισχύ της, τις ρίζες της και την οδική συμπεριφορά της που είναι αυτές ενός supercar, η Urus συγχωρεί τα λάθη του οδηγού και τον βοηθά. Είμαι σίγουρος ότι ακόμα και κάποιος που δεν έχει μεγάλη εμπειρία μπορεί να τα καταφέρει καλά με αυτή αν την οδηγήσει για πρώτη φορά σε πίστα. Όπως και να μεταφέρει την οικογένειά του ή την παρέα του στο σπίτι του ή για διακοπές.

»Καθετί στην Urus έχει εξελιχθεί στην εντέλεια. Τρέφω απέραντο σεβασμό σε αυτό που κατάφεραν οι άνθρωποι της Lamborghini, κάτι που κανένας δεν μπόρεσε ως τώρα. Όπως έκανα κι εγώ με αυτό το ρεκόρ». 

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.