Επιστρέφει το Opel Corsca OPC;


Φήμες θέλουν να υπάρχει στα σκαριά μια γρήγορη έκδοση του νέου Corsa η οποία δεν αποκλείεται να έχει και κάποια "ηλεκτρικά" στοιχεία.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 8/9/2019

Η Opel φαίνεται αποφασισμένη να επιστρέψει στην κατηγορία των μικρών γρήγορων μοντέλων, εκεί που κυριαρχεί κατά κύριο λόγο το Fiesta ST, επαναφέροντας παράλληλα και το όνομα OPC στην γκάμα του νέου Corsa.

Αν και τίποτα δεν επιβεβαιώνεται επίσημα ακόμα, φήμες θέλουν ότι η νέα αυτή γρήγορη έκδοση είναι πολύ πιθανό να έχει και κάποια ηλεκτρικά στοιχεία, αν τελικά το ηλεκτρικό e-Corsa αποδειχτεί δημοφιλές. 

Πάντως δεν αποκλείεται και το γεγονός να έχει έναν κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν και σίγουρα θα υπάρχουν θέματα με τις εκπομπές ρύπων σ' αυτή την περίπτωση. Ενδεχομένως να επιλεγεί μια υβριδική διάταξη για να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, με την ισχύ να είναι οπωσδήποτε πιο πάνω από τους 200 ίππους. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόφαση θα παρθεί από την PSA και αν θέλει να έχει και ένα δεύτερο τέτοιο μοντέλο μαζί με το "αδελφό" 208 GTi. Πάντως για τους φίλους της μάρκας τα χαρακτηριστικά OPC έχουν συνδεθεί  με μερικά πολύ γρήγορα και ικανά Corsa στο παρελθόν, οπότε η μαγιά για την επάνοδο σίγουρα υπάρχει. 

Όπως και να έχει Γερμανοί και Γάλλοι έχουν αρκετό χρόνο μπροστά τους για να αποφασίσουν, καθώς πρέπει πρώτα να κάνει την εμπορική του σταδιοδρομία το απλό Corsa και μετά να δουν αν όντως θα προχωρήσουν και στην παραγωγή του OPC μέσα στο 2021.