Επιστροφή στο μέλλον για την Hispano Suiza Carmen


Ένα από τα πιο περίεργα νέα μοντέλα που παρουσιάστηκαν στο φετινό σαλόνι της Γενεύης είναι η ισπανικής καταγωγής Carmen!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 6/3/2019

Δεν χρειάζεται και πολύ για να αντιληφθείς πως το μοντέλο που παρουσιάσει η Hispano Suiza έχει τις ρίζες του πολύ πίσω στο παρελθόν. Συγκεκριμένα στην δεκαετία του 1930 όταν είχε κυκλοφορήσει το H6C Dubonnet Xenia με το κλασικό σχήμα εκείνης της εποχής που ήθελε τους πίσω τροχούς καλυμμένους. Ένα χαρακτηριστικό που περνά και στην σύγχρονη Carmen που βασίζεται σε πλαίσιο από ανθρακονήματα.

Το σύστημα πρόωσης είναι ηλεκτρικό και αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στον πίσω άξονα. Ένας σε κάθε τροχό ώστε συνολικά να αποδίδουν 750 kW ή αν προτιμάτε 1.019 PS.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χωρητικότητας 80 kWh (προαιρετικά θα προσφέρεται η δυνατότητα τοποθέτησης συσσωρευτών 105 kWh) θα εξασφαλίζουν αυτονομία περίπου 400 km.

Η Carmen μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Στα ατού της τάσσεται το σχετικά χαμηλό απόβαρο των 1.690 kg. Για την επιβράδυνση του ισπανικού hypercar φροντίζουν κεραμικά φρένα της AP με δίσκους, ενώ υπάρχει πλήρη παραμετροποίηση σασί.

Και ότι άλλο μπορεί  να βρει κανείς σε ένα ιδιαίτερο ηλεκτρικό που στοιχίζει περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Μόλις 19 αυτοκίνητα προβλέπεται να υπάρξουν με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν το καλοκαίρι του 2020.