Έρευνα: Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου


ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΟΣΩΝ ΠΑΘΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 20/10/2019

Την πιο αποκρουστική πλευρά ενός αυτοκινήτου φέρνει στο φως έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αναδεικνύοντας τα πιο βρώμικα σημεία στο εσωτερικό ενός τετράτροχου.

Τα αποτελέσματα της έρευνας τοποθετούν στην πρώτη θέση από πλευράς μικροβιακού φορτίου τον περιστροφικό διακόπτη με τον οποίο ρυθμίζουμε την ένταση του ηχοσυστήματος.

Τη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας καταλαμβάνει η ζώνη ασφαλείας, ενώ την πρώτη τριάδα κλείνουν οι διακόπτες των ηλεκτρικών παραθύρων.

Μια θέση στην πρώτη δεκάδα διεκδικεί τόσο το τιμόνι όσο και οι υφασμάτινες επενδύσεις των καθισμάτων.

Μάλιστα παλαιότερες έρευνες έχουν επισημάνει ότι ο αριθμός των μικροβίων που εντοπίζονται στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερος από εκείνον που επιβιώνει στο καπάκι μιας τουαλέτας.

Ο λόγος είναι προφανής καθώς σε μια τουαλέτα χρησιμοποιούμε συχνά-πυκνά χημικά απολυμαντικά κάτι που δεν ισχύει για τις επιφάνειες στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η ίδια έρευνα εντόπισε διαφορές και ως προς τον τύπο του αυτοκινήτου, με τα van να θεωρούνται οι μεγαλύτερες εστίες μικροβίων και τα SUV να ακολουθούν στη δεύτερη θέση.

Σε αντίθεση μάλιστα με όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, οι επιφάνειες στο εσωτερικό των ταξί αποδείχθηκαν πολύ πιο καθαρές σε σχέση με εκείνες των ιδιωτικής χρήσης οχημάτων, μιας και οι πραγματικοί επαγγελματίες του κλάδου –ναι, υπάρχουν και αυτοί- φροντίζουν τακτικά για την καθαριότητα των αυτοκινήτων του και κατά επέκταση την υγιεινή των πελατών τους.