Έρευνα: Αυτή η ελληνική Περιφέρεια είχε τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα


Η  Eurostat καταγράφει λεπτομερώς τις χώρες πού καταγράφονται τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη, με μία Περιφέρεια της Ελλάδας να ξεχωρίζει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: EUROSTAT
  • 23/11/2022

Η έρευνα της Eurostat έχει επεξεργαστεί τα στοιχεία των κρατών για το 2020 και όπως αναφέρεται συνολικά σημειώθηκαν 19.102 θάνατοι σε τροχαία, που σημαίνει 43 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων καθώς και 993.555 τραυματισμοί σε δρόμους της Ευρώπης. (με εξαίρεση την Ιρλανδία).

Οι περισσότερες τέτοιες περιπτώσεις τροχαίων έλαβαν χώρα σε αγροτικές περιοχές, με το Βέλγιο, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα να έχουν τα περισσότερα δυστυχήματα/εκατομμύριο κατοίκων στην επαρχία. Συνολικά, οι περισσότεροι θάνατοι ανά εκατ. κατοίκων έλαβαν χώρα σε περιοχές της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Πορτογαλίας, ξεπερνώντας τα 100 θανατηφόρα δυστυχήματα ανά εκατ. κατοίκων.  

Πηγή: Eurostat
Πηγή: Eurostat

Πιο συγκεκριμένα, στη χώρα μας, την πρώτη θέση αυτής της «μαύρης» λίστας κατέχει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με 89 νεκρούς σε τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. Έπεται με 3 λιγότερους νεκρούς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, καθώς κι αυτή του Νοτίου Αιγαίου.

Στους 75 νεκρούς/εκ. κατοίκων σε τροχαία βρίσκονται οι Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ηπείρου.

Πολύ καλύτερα είναι τα πράγματα σε Αττική και Κρήτη, με 40 και 44 νεκρούς αντίστοιχα, ενώ τις λιγότερες απώλειες έχει η Δυτική Μακεδονία, με 38.

Αναλυτικά:

ΠεριφέρειαΝεκροί/εκατομμύριο κατοίκων
Δυτική Ελλάδα89
Στερεά Ελλάδα86
Νότιο Αιγαίο86
Ήπειρος75
Πελοπόννησος75
Θεσσαλία56
Κεντρική Μακεδονία55
Βόρειο Αιγαίο52
Ανατολική Μακεδονία και Θράκη47
Κρήτη44
Ιόνιοι Νήσοι44
Αττική40
Δυτική Μακεδονία38