Έρχεται η ψηφιακή ανανέωση των διπλωμάτων οδήγησης


Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μέσα στις επόμενες μέρες μέσω του gov.gr, όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Γεωργαντάς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

  • 6/12/2021

Ήταν αρχές Νοεμβρίου όταν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωνε πως πλησιάζει η στιγμή που οι οδηγοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώνουν τα διπλώματα οδήγησης μέσω του gov.gr. H τοποθέτηση αυτή έγινε στο πλαίσιο του απολογισμού του έργου της Περιφέρειας Αττικής για την διετία 2019-2021 και τη μετάβαση 191 Υπηρεσιών της στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη.

Η επιβεβαίωση ήρθε από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Γιώργο Γεωργαντά, ο οποίος μέσα από συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» αποκάλυψε πως η υπηρεσία ανανέωσης των διπλωμάτων θα είναι στον «αέρα» εντός Δεκεμβρίου, απλοποιώντας και επιταχύνοντας την διαδικασία για χιλιάδες οδηγούς. «Η ψηφιακή ανανέωση αδειών οδήγησης είναι η πρώτη υπηρεσία, που θα μπει σε διαδικασία ενεργοποίησης, αργότερα αυτό τον μήνα. Οι υπόλοιπες θα ακολουθήσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022» ήταν η τοποθέτηση του Υφυπουργού.

Την ίδια στιγμή γνωστοποίησε ότι σύντομα αναμένεται η υλοποίηση του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών του Δημοσίου που θα απλοποιήσει τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών με το Δημόσιο, εξαλείφοντας τις παρερμηνείες που εμφανίζονται μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών .

Τέλος, όσον αφορά τις δύο υπηρεσίες που μπήκαν πρόσφατα σε λειτουργία, την «Ψηφιακή Βεβαίωση Εγγράφου» και την «Ψηφιακή Βεβαίωση Ιδιωτικού Συμφωνητικού», παρουσίασε τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πολίτες τις επιλέγουν μαζικά για την διευκόλυνσή τους, αφού μέσα σε λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν 21.563 ψηφιακές βεβαιώσεις εγγράφου και 708 ψηφιακά ιδιωτικά συμφωνητικά.