Ηλεκτροκίνηση: Έρχεται μπαταρία από το Ισραήλ... που φορτίζει σε πέντε λεπτά!


Πολλά μπορεί να κάνει κανείς σε πέντε λεπτά της ώρας. Να κάνει ένα τσιγάρο, ένα μικρό διάλλειμα ή να φορτίσει το αυτοκίνητο του!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 25/1/2021

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε από το Ισραήλ για κάποια επαναστατική τεχνολογία. Αυτή την φορά μια εταιρία με την ονομασία StoreDot ισχυρίζεται πως αποκάλυψε μια καινοτομικής τεχνολογίας μπαταρία που μπορεί να φορτιστεί μέσα σε πέντε λεπτά της ώρας για να προσφέρει 160 χιλιόμετρα αυτονομίας!

Σύμφωνα με την StoreDot την προσπάθεια της επιδοτούν μεγάλες εταιρίες όπως είναι η BP, η Samsung, η TDK κ.α. H επαναστατική εταιρία θα δίνει λύσεις άμεσης φόρτισης όχι μόνο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά για φορητές συσκευές, drones, ποδήλατα κ.α.

Οι πρώτες πληροφορίες που δίνει η ισραηλινή εταιρία αναφέρουν πως το μυστικό είναι η αντικατάσταση του γραφίτη που χρησιμοποιείται ως ανόδιο με μεταλλικά νανοσωματίδια που ξεπερνούν πρακτικά ζητήματα και αυξάνουν θεαματικά τον χρόνο φόρτισης μιας μπαταρίας λιθίου ιόντων.

Μάλιστα τα στοιχεία της επαναστατικής μπαταρίας έχουν ήδη παραχθεί από την EVE Energy στην Κίνα και σύντομα θα βρίσκονται σε στάδιο μαζικής παραγωγής. Πάντως, η StoreDot λέει πως απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξουν φορτιστές υψηλότερης ισχύος από αυτούς που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Οπότε θα χρειαστεί να περιμένουμε λιγάκι. Αν, φυσικά, ισχύουν τα όσα λέει η εταιρία που πιστεύει πως βρήκε το άγιο δισκοπότηρο που αναζητούν κολοσσοί εδώ και χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε για μια «επαναστατική» τεχνολογία από μια εταιρία από το Ισραήλ.