Έρχεται SEAT Ateca Cupra το 2017


Ένα υψηλών επιδόσεων SUV ετοιμάζεται να δημιουργήσει η SEAT βασισμένο στο Ateca και οι πληροφορίες μιλάνε για ένα Ateca Cupra που θα περάσει από τη γραμμή παραγωγής το 2017.

  • 27/8/2016

Η ισπανική εταιρία σκέφτεται πολύ σοβαρά να προσθέσει στην γκάμα του SEAT Ateca μία έκδοση Cupra ώστε να λειτουργήσει ως «halo car». Το όνομα Cupra χρησιμοποιείται αυτήν τη στιγμή για τις hardcore εκδόσεις του Leon και Ibiza και αν χρησιμοποιηθεί στο SUV Ateca, θα δώσει στην SEAT ένα πλεονέκτημα καθώς δεν υπάρχει κάποιο υψηλών επιδόσεων SUV σε αυτήν την κατηγορία τιμής.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Σύφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο... insider της ισπανικής φίρμας δήλωσε: «Η αγορά των γρήγορων SUV αναπτύσσεται πολύ γρήγορα στις πιο premium κατηγορίες, αλλά στην mainstream δεν υπάρχει κάποιος ουσιαστικός ανταγωνιστής. Αυτό το γεγονός ανοίγει το δρόμο για τη SEAT ώστε να γίνει πρωτοπόρος και να διαφοροποιήσει τον εαυτό της από τους ανταγωνιστές στην υπερβολικά πολυπληθή αγορά των SUV. Ένα Ateca Cupra θα μπορούσε να έχει ένα πολύ σημαντικό "halo effect" για ολόκληρη την εταιρία.»

Αν τελικά υλοποιηθεί το σχέδιο της SEAT, το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιεί των 2.0 κινητήρα βενζίνης του Leon Cupra που στην προκειμένη περίπτωση αποδίδει 290 ίππους. Σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, οι επιδόσεις του αναμένεται να είναι εκρηκτικές καθώς το κλασικό 0-100 km/h θα κυμαίνεται στο 6.5 s.

Καθώς η ζήτηση για το νέο SEAT Ateca είναι υψηλή οι ιθύνοντες της εταιρία δεν αναμένεται να δημιουργήσουν την έκδοση Cupra νωρίτερα από το 2017 καθώς δεν θα θέλουν να δημιουργήσουν... αντιπερισπασμό στα βασικά μοντέλα.