Έρχεται το 2022 και η Mercedes EQE


Η γερμανική εταιρία ετοιμάζει τον αντίπαλο του Tesla Model S που θα έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστική τιμή πώλησης.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 7/6/2019

Ζορίζει το πράγμα ακόμη περισσότερα για την Tesla μιας και η Mercedes θα λανσάρει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που θα χτυπά ευθέως το Model S και αναμφίβολα θα είναι πολύ ποιοτικότερο από το αμερικανικό μοντέλο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η EQE, όπως θα ονομάζεται, θα βασίζεται στην αλουμινένια πλατφόρμα MEA και θα προσφέρει υπεράνετους χώρους με το μήκος του αμαξώματος να είναι περίπου στα 4,9 m και ελαφρώς μικρότερο από της E-Class.

Σχεδιαστικά η EQE θα έχει το δικό της στιλ και θα ξεχωρίζει από την E-Class. Το σχήμα θα είναι πιο χαμηλό και πιο αεροδυναμικό όταν στο μπροστινό μέρος θα υπάρχει κλειστή μάσκα με το μεγάλο λογότυπο της εταιρίας. Στο εσωτερικό θα υπάρχει εξελιγμένη εκδοχή του MBUX.

Σχετικά με το σύστημα πρόωσης θα υπάρχουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ συνολικής ισχύος 400 PS. Πάντως θα υπάρχει και μια βασική έκδοση με έναν ηλεκτροκινητήρα στο πίσω άξονα. Η αυτονομία θα φτάνει τα περίπου 600 km και θα ξεπερνά εκείνη του Model S Long Ranger, αν και η Tesla ανακοίνωσε το facelift μοντέλο με αυτονομία 644 km. Θα υπάρχει αερανάρτηση και φυσικά αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3.