Έρχεται το «ασυμβίβαστο» supercar της Gemballa με τους 800 PS


Μετά τη δολοφονία του ιδρυτή της, η Gemballa σηκώνεται ξανά όρθια και ετοιμάζει τη μεγάλη αντεπίθεση παρουσιάζοντας το νέο της supercar. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: GEMBALLA
  • 1/1/2023

Η Gemballa είναι ένας από τους κορυφαίους βελτιωτικούς οίκους της Γερμανίας, με ιστορία που ξεκινά από το 1981. Τώρα, μπαίνει πια και στον τομέα της παραγωγής του πρώτου δικού της οχήματος, που -αναμενόμενα- είναι ένα supercar.

Πρόκειται να μπει στην παραγωγή το 2024, και θα αποτελείται από περιορισμένα αντίτυπα, που θα βγουν από τις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη φωτογραφία teaser (σ.σ. το πράσινο μοντέλο), φαίνεται πως το supercar θα έχει αρκετά χαμηλό αμάξωμα, με τον κινητήρα στη μέση και χαρακτηριστικά tracktoy, με εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος και αεροδυναμική εξέλιξη στον πυρήνα της κατασκευής του. 

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, θα μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε 2,5 δευτερόλεπτα, και τα 0-200 km/h σε περίπου 6,5 δευτερόλεπτα.

Την εξαγγελία του ερχομού του είχε κάνει το 2019 ο επικεφαλής της Gemballa, Steffen Korbach, που είχε τονίσει τότε πως το supercar θα ξεπερνά τα 800 PS , λέγοντας μάλιστα πως οι αγοραστές θα πρέπει να περιμένουν «ένα ασυμβίβαστο, πρωτοποριακό, αγνό και πολυτελές όχημα».

Θα είναι βενζινοκίνητο, χωρίς ηλεκτρική υποβοήθηση, και ενδεχομένως να συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Θα είναι το τελευταίο όχημα της εταιρείας που θα φέρει αυτά τα χαρακτηριστικά, πριν περάσει στην εποχή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Για την ιστορία, η Gemballa ιδρύθηκε από τον Uwe Gemballa, στο τιμόνι της οποίας βρισκόταν ως και το 2010 όταν και δολοφονήθηκε στη Νότια Αφρική. Ο Korbach κι άλλοι επενδυτές έσωσαν τη φίρμα από τη χρεοκωπεία και την «τρέχουν» στα πρότυπα της αντιπάλου RUF