Έρχεται το νέο Mazda 2 με τεχνολογίες Toyota


H επόμενη γενιά του μικρότερου Mazda θα κυκλοφορήσει το αργότερο έως το 2023 και θα βασίζεται στο Toyota Yaris.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: MAZDA
  • 30/11/2020

Οι συμμαχίες ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες εντείνονται και όποια έχει την πλεονεκτική θέση απέναντι στις προδιαγραφές CO2 έχει και το πάνω χέρι. Έτσι, όπως στην περίπτωση της Suzuki που δανείζεται μοντέλα από την Toyota (όπως το Across που βασίζεται στο RAV 4 ή το Swace πάνω στην Corolla) και η Mazda αναμένεται να πράξει κάτι ανάλογο.

Το οποίο θα αφορά στο διάδοχο του 2 και θα έχει ως βάση τις υβριδικές εκδόσεις του Toyota Yaris Hybrid. H είδηση αποκαλύφθηκε στην διάρκεια μιας παρουσίασης για τα οικονομικά αποτελέσματα της Mazda όπου αναφέρθηκε πως στα επόμενα δύο χρόνια θα λανσαριστεί στην Ευρώπη ένα υβριδικό μοντέλο που θα βασίζεται στο Yaris.

Κάτι που σημαίνει πως το νέο 2 πιθανότατα θα παράγεται στις εγκαταστάσεις της Toyota στην Γαλλία και θα έχει μικρές σχεδιαστικά διαφορές από το Yaris. Με αυτό τον τρόπο η Mazda θα καταφέρει να μειώσει τις εκπομπές CO2 μπροστά στα αυστηρά όρια που επιβάλει η Ε.Ε.

Οι δύο ιαπωνικές εταιρίες συνεργάζονται στενά σε τεχνολογικό επίπεδο και η συνεργασία τους περιλαμβάνει μελλοντικά την παραγωγή και κυκλφορία και ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αξιοσημείωτο είναι πως στις ΗΠΑ είχε κυκλφορήσει ένα re-badged μοντέλο 2 βασισμένο στο Yaris, αλλά για πολύ μικρό χρονικό διάστημα λόγω των χαμηλών πωλήσεων.