Έρχεται το νέο ταμπλό με... γρασίδι!


Η εταιρία που το κατασκευάζει υποστηρίζει ότι ανανεώνει την ατμόσφαιρα και ελέγχει την υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/9/2019

Πριν λίγο καιρό η Γερμανική εταιρία Sono Motors είχε παρουσιάσει την δική της ηλεκτρική πρόταση, με το όνομα Sion το οποίο πέρα από το μάλλον αδιάφορο σχήμα του έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το ότι είναι πλήρως καλυμμένο από ηλιακά πάνελ για την φόρτιση της μπαταρίας.

Η εταιρία έδωσε στην δημοσιότητα και τις εικόνες από το εσωτερικό του, το οποίο αν μη τι άλλο είναι ιδιαίτερα πρωτότυπο. Όχι τόσο σε ότι αφορά την μεγάλη οθόνη των 10 ιντσών που βρίσκεται στο κέντρο της κονσόλας, ούτε σε ότι έχει να κάνει με την σχεδίασή του. Αλλά γιατί ένα μεγάλο μέρος του καλύπτεται από έναν κλειστό χώρο που έχει μέσα του... γρασίδι. Για την ακρίβεια βρύα που βρίσκει κανείς στην Βόρεια Ευρώπη και τα οποία καλύπτονται από ένα τζάμι, όντας ορατά στους εμπρός επιβάτες.

Η Sono υποστηρίζει ότι αυτά τα βρύα έχουν ως σκοπό να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο, να δίνουν έναν αέρα φρεσκάδας και να ρυθμίζουν την υγρασία. Παραμένουν βέβαια και ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο καθώς η εταιρία φροντίζει να έχει προσθέσει ένα οπίσθιο φωτισμό. Το πως αυτή η "πρασινάδα" θα καταφέρνει να συντηρείται δεν το γνωρίζουμε, όμως σίγουρα οι Γερμανοί θα έχουν βρει έναν τρόπο, εκτός αν όλο αυτό είναι ένα απλό διαφημιστικό κόλπο.

Πάντως το αυτοκίνητό τους είναι ενδιαφέρον καθώς εκτός από τα ηλιακά πάνελ σε όλο το αμάξωμα διαθέτει μία μπαταρία των 35 kWh με αυτονομία των 255 χιλιομέτρων ενώ σε μία ηλιόλουστη γερμανική ημέρα τα πάνελ μπορούν να προσθέσουν άλλα 30 χιλιόμετρα. 

Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Sono σκοπεύει να πουλάει το μοντέλο της μόλις στα 16.000 ευρώ, ενώ η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει μετά τα μέσα του 2020.