Έρχονται οι τετρακύλινδρες Mercedes-AMG C43 και C53 (teaser)


Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για την πλήρη αποκάλυψη των κορυφαίων εκδόσεων της C-Class που θα εφοδιάζονται με δίλιτρα τετρακύλινδρα σύνολα.

  • 26/4/2022

Σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά την πλήρη αποκάλυψη της νέας C-Class οι Γερμανοί ετοιμάζονται να προσθέσουν στη γκάμα τις κορυφαίες εκδόσεις των Mercedes-AMG C43 και C53.

Η Mercedes σε μια προσπάθεια να ρίξει λάδι στη… φωτιά της αναμονής δημοσίευσε στα κοινωνικά της δίκτυα ένα teaser video δίνοντάς μας μια πρώτη εικόνα από αυτό που θα επακολουθήσει για το ιστορικό μοντέλο με τα σχεδόν 40 χρόνια ιστορίας και τις περισσότερες από 10.000.000 πωλήσεις.

Αυτό που μπορεί να διακρίνει κανείς από το video είναι φυσικά η εντυπωσιακή μάσκα Panamericana και οι σχεδιαστικές γραμμές του καπό και του μπροστινού προφυλακτήρα.

Και μπορεί ο εξωτερικός σχεδιασμός να είναι βασικής σημασίας για τους υποψήφιους αγοραστές, το «ζουμί» ωστόσο της νέας πρότασης θα βρίσκεται κάτω από το καπό αφού γνωρίζουμε ήδη από την περίπτωση της Mercedes-AMG SL 43 πως ο τρίλιτρος V6 αποτελεί παρελθόν και στη θέση του θα βρίσκεται ένας τετρακύλινδρος κινητήρας με χωρητικότητα 2 λίτρων.

Μάλιστα αυτή η επιλογή αναμένεται να αποδειχτεί ακόμα πιο δυνατή στο δρόμο αφού το σύνολο θα αποδίδει περισσότερους από 420 PS σε σχέση με τους 385 PS της προηγούμενης γενιάς.

Προφανώς η Mercedes δεν προχώρησε σε περισσότερες αποκαλύψεις κάτι που αναμένεται να γίνει το προσεχές διάστημα αφού στην περιγραφή του teaser φρόντισε να προσθέσει τις λέξεις «coming soon».