Έτοιμα τα ηλεκτρικά Smart EQ ForTwo και EQ ForFour


Στις 10 Σεπτεμβρίου θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση τα δύο νέα Smart τα οποία θα είναι ηλεκτρικά μετά την κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης από την γκάμα του μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 31/8/2019

Η ήδη αναγγελθείσα απόφαση της Mercedes-Benz να καταργήσει τα Smart με τον κλασικό θερμικό κινητήρα και να τα αντικαταστήσει αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτροκίνηση, παίρνει σάρκα και οστά. Και όπως φαίνεται από μια  πρώτη εικόνα-teaser που διέρρευσε, η αποκάλυψη θα γίνει στην έκθεση της Φρανκφούρτης.

Οι αλλαγές θα είναι πολλές και θα αφορούν κατ' αρχάς την σχεδίαση. Ιδίως στο εμπρός μέρος που η γρίλια και εισαγωγή αέρα του υπάρχοντος μοντέλου θα αντικατασταθούν από ένα ενιαίο σύνολο που θα έχει την σχεδίαση "κυψέλης". Το εντυπωσιακό εμπρός μέρος θα συνοδεύεται από κυκλικά φώτα ομίχλης και δύο κάθετες εισαγωγές αέρα στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα. Τα φώτα επίσης θα είναι καινούργια τεχνολογίας LED.

Οι αλλαγές στο υπόλοιπο αμάξωμα είναι λίγο δύσκολο να αποκαλυφθούν από αυτή την εικόνα αν και σε κάποιες κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται ότι το πίσω μέρος δεν θα έχει τόσο δραστικές διαφοροποιήσεις εκτός από τις κλασικές αλλαγές σε φωτιστικά σώματα και ίσως στην σχεδίαση τουο προφυλακτήρα. 

Το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης θα είναι ένα αναβαθμισμένο "πακέτο" από αυτό που ήδη υπήρχε στην ηλεκτρική έκδοση του Smart. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα το ηλεκτρικό Smart ForTwo είχε μία μπαταρία των 17,6 kWh με κινητήρα των 82 ίππων και 160 Nm ροπής, και επιδόσεις της τάξης των 11,5 δευτερολέπτων για το 0-100 km/h και τελική τα 130 km/h.