Ετοιμάζει νέο SUV η Volkswagen;


Όπως φαίνεται στην γκάμα της γερμανικής εταιρίας υπάρχει ακόμη χώρος για ένα μικρό crossover με SUV άποψη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/7/2019

H τάση της αγοράς δίνει το πρόσταγμα για όλο και περισσότερα SUV και στην Volkswagen το γνωρίζουν καλύτερα από το καθένα. Όχι για κάποιο άλλο λόγο, αλλά το γεγονός πως ήδη η γερμανική εταιρία διαθέτει τα T-Cross, T-Roc, Tiguan και Touareg υποδηλώνει την πληρότητα της SUV γραμμής.

Μάλιστα από το 2022 τα σχέδια των Γερμανών περιλαμβάνουν ένα ακόμη SUV που θα έχει περισσότερο αστικό crossover χαρακτήρα. Για αυτό θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Polo και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του ομίλου στην Παμπλόνα της Ισπανίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα WardsAuto.

Συγκεκριμένα, το νέο crossover θα έχει σχεδιαστικές επιρροές από το πρωτότυπο εικονιζόμενο Taigun, θα τοποθετείται ανάμεσα στο Polo και στο T-Cross και δεν θα είναι μια υπερυψωμένη εκδοχή του πρώτο (όπως για παράδειγμα είναι το Ford Fiesta Active).

Έτσι, το νέο crossover θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και λογικά η εμφάνιση του θα συμπέσει περίπου την ίδια περίοδο με το facelift του Polo. Από την άλλη, το crossover μοντέλο θα το δούμε λογικά και σε διαφορετική εκδοχή με τα σήματα των Skoda και Seat.