Ετοιμάζεται και σπορ έκδοση της Jaguar I-Pace


Η Jaguar εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από τα ηλεκτρικά αγωνιστικά I-Pace eTrophy ίσως βγάλει στην παραγωγή και μία πιο σπορ έκδοση του απλού μοντέλου.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤAΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/9/2019

Οι φήμες είναι όλο και πιο έντονες ότι το ειδικό τμήμα εξέλιξης σπορ μοντέλων της Jaguar, το SVO, έχει στα σκαριά και μία ηλεκτρική εκδοχή παραγωγής που θα βασίζεται στα αυτοκίνητα που τρέχουν στην σειρά I-Pace eTrophy.

O υπεύθυνος του τμήματος Michael van der Sande επιβεβαίωσε ότι μία έκδοση SVR της I-Pace θα είναι κάποια στιγμή έτοιμη, και το θέμα δεν είναι αν θα γίνει αλλά πότε. 

Το αυτοκίνητο θα έχει αρκετή τεχνογνωσία από την I-Pace του eTrophy που γίνεται μαζί με τα γκραν πρι της Formula E, αν και θα υπάρχουν αρκετά προβλήματα να λυθούν σε σχέση με τις μπαταρίες και την καλύτερη διαχείριση της ενέργειάς τους. 

Αν και τα αυτοκίνητα του eTrophy έχουν τα στάνταρ μηχανικά μέρη, με τα 400 άλογα από το ηλεκτρικό τους σύστημα, η I-Pace SVR πιστεύεται ότι θα μπορούσε να έχει μία μικρή αύξηση στην ιπποδύναμη. Κάτι που με την αναμενόμενη μείωση του βάρους θα την κάνει αρκετά πιο γρήγορη από την βασική I-Pace η οποία κάνει το 0-100 σε 4,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται για λόγους αυτονομίας στα 200 km/h.