Ετοιμάζεται το ηλεκτρικό Range Rover


Η βρετανική εταιρία έχει ήδη προχωρήσει στην εξέλιξη του πρώτου της ηλεκτρικού μοντέλου ώστε να το έχει έτοιμο το 2021.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/10/2019

Οι εποχές έχουν αλλάξει τόσο ώστε ακόμη και μία παραδοσιακά 4x4 εταιρία όπως η Land Rover να προχωρά στην παραγωγή ενός ηλεκτρικού μοντέλου. Το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει άλλα ηλεκτρικά SUV όπως είναι η αντίστοιχη έκδοση της Porsche Macan ή το Audi E-Tron.

Η Jaguar i-Pace έχει βάλει τα σωστά θεμέλια για τα νέα ηλεκτρικά του ομίλου αφού η EV έκδοση του Range Rover θα μοιράζεται τον ίδιο γενετικό κώδικα με την επίσης επερχόμενη Jaguar XJ. Μάλιστα, οι Βρετανοί έχοντας παρουσιάσει το νέο Defender θα μπορούν πλέον να δώσουν προτεραιότητα στα εξηλεκτρισμένα μοντέλα τους.

Από πλευράς μεγέθους το ηλεκτρικό Range Rover θα έχει τις διαστάσεις ενός SUV της μεσαίας κατηγορίας και θα τοποθετείται ανάμεσα στο μικρότερο Evoque και στο μεγαλύτερο Velar. Για λόγους εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει χαμηλό ύψος και μικρότερη πιο αεροδυναμική μετωπική επιφάνεια.

Το νέο ηλεκτρικό SUV της εταιρίας θα ωθήσει τις πωλήσεις και στην κινεζική αγορά, η οποία γνωρίζει σημαντική πτώση και πολύ μεγαλύτερη ο βρετανικός όμιλος και ειδικότερα η Jaguar.