Έτοιμη η ηλεκτροκίνητη BMW των 530 ίππων


Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του ηλεκτροκίνητου BMW i4, το οποίο και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Tesla Model 3.

  • 25/2/2020

Έτοιμη να περάσει στη γραμμή παραγωγής μια ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση είναι η BMW.

Η βαυαρική φίρμα πρόκειται να αποκαλύψει στην έκθεση αυτοκινήτου στη Γενεύη, η οποία ανοίγει τις πύλες τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, το BMW i4 ή αν προτιμάτε ένα ηλεκτροκίνητο sportsedan με τις διαστάσεις της Σειράς 3 και την αποστολή να ανακόψει την επέλαση του Tesla Model 3 στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το αινιγματικό video που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW δεν αποκαλύπτει τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου παρά μόνο τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές που πρόκειται να ακολουθήσει.

Κρίνοντας, λοιπόν, από αυτές, το νέο ηλεκτροκίνητο sedan της BMW θα ακολουθήσει το σχεδιαστικό παράδειγμα του πρωτότυπου BMW i Vision Dynamics, διατηρώντας και τη διάταξη με τον κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω τμήμα και τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα θα φτάνει τους 530 ίππους, επιτρέποντας στο sportsedan να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Τοποθετημένες στο δάπεδο του αμαξώματος θα είναι οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου 80 kWh, οι οποίες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα προσφέρουν αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Το BMW i4 αναμένεται να περάσει στην παραγωγή το 2021, αν και σε δεύτερο χρόνο θα πρέπει να περιμένουμε και άλλες εκδόσεις ισχύος ή αυτονομίας, οι οποίες θα καλύψουν το κενό που υπάρχει σήμερα στην γκάμα της βαυαρικής φίρμας και θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στην Tesla και το καταξιωμένο Model 3.