Έτοιμη η πρώτη Aston Martin Valkyrie για τον τυχερό ιδιοκτήτη της


Η Aston Martin ανακοίνωσε πως ετοίμασε την πρώτη Valkyrie που θα παραλάβει σύντομα ο πρώτος -τυχερός- αγοραστής της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/11/2021

Η Aston Martin Valkyrie έχει μπει στην παραγωγή και η πρώτη από τα 150 αντίτυπα που θα κυκλοφορήσουν έχει ήδη κατασκευαστεί.

Κάθε αυτοκίνητο θέλει 2000 ώρες για να ολοκληρωθεί. Όλη η διαδικασία λαμβάνει χώρα κεντρικά της εταιρείας, στο Gaydon, από μία ειδική ομάδα μηχανικών που διασφαλίζει πως όλα κυλούν ομαλά και κάθε κομμάτι της κατασκευής γίνεται σωστά.

«Είμαστε πολύ περήφανο που ολοκληρώνουμε την κατασκευή του πρώτου μας hypercar,» δήλωσε ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers.

«Το όλο πρόγραμμα της Aston Martin Valkyrie έχει δοκιμάσει τις αντοχές όσων έχουν εργαστεί σε αυτό, αλλά η αφοσίωσή μας στο όνειρο έχει οδηγήσει σε ένα εκπληκτικό αυτοκίνητο, ένα μονοθέσιο F1 για τον δρόμο.»

Το ενδιαφέρον είναι πως, πριν το κάθε όχημα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη του, θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί από την εταιρεία στο Silverstone, για να διασφαλιστεί ότι είναι σε άψογη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως η Valkyrie διαθέτει ένα υβριδικό V12 κινητήρα, απόδοσης 1139 ίππων, κι αποτελεί απότοκο της συνεργασίας ανάμεσα στην Aston Martin και τη Red Bull Racing, με τον Adrian Newey να έχει αναλάβει το σχεδιασμό της.