Έτοιμο το ηλεκτρικό SUV της Toyota


Το πρώτο ηλεκτρικό Toyota που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΤΟΥΟΤΑ
  • 7/12/2020

H Toyota έδωσε στην δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το ένα από τα έξι συνολικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα που ετοιμάζει μέσα από την στενή της συνεργασία με την Subaru. To πρώτο EV από την επερχόμενη εξάδα θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021 και θα έχει ανάλογο μέγεθος με ένα RAV4.

«Σύντομα η Toyota θα κάνει το επόμενο βήμα στην γκάμα της με τα BEV, με την προεπισκόπηση ενός ολοκαίνουργιου SUV μεσαίου μεγέθους στους επόμενους μήνες. Η ευελιξία της τεχνολογίας e-TNGA μας επιτρέπει να σχεδιάζουμε και να δημιουργούμε οχήματα που δεν είναι απλά ηλεκτρικά με μπαταρία, αλλά συναρπαστικά στην οδήγηση και όμορφα στην εμφάνιση» λέει ο Koji Toyoshima, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος στο εργοστάσιο ZEV Factory.

Σε αυτό το εργοστάσιο στην Ιαπωνία θα κατασκευάζονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Toyota (και προφανώς της Subaru) τα οποία θα βασίζονται στη νέα πλατφόρμα e-TNGA. H οποία θα είναι μεταβλητή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρότερα ή ακόμη και μεγαλύτερα οχήματα που θα έχουν διαφορετική διάταξη κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα μπροστά ή πίσω, ή και με δύο μαζί στην περίπτωση τετρακίνησης.

Στοιχεία για τα ηλεκτρικά μοτέρ, την ισχύ τους ή τις χωρητικότητες των μπαταριών, αναμένεται να δοθούν από το νέο έτος όπου οι Ιάπωνες θα ανακοινώσουν περισσότερα στοιχεία για το ηλεκτρικό τους SUV. Τέλος, να πούμε πως μέχρι το 2025 οι Ιάπωνες θα έχουν λανσάρει περισσότερα από 60 νέα ή ανανεωμένα εξηλεκτρισμένα μοντέλα στην Ευρώπη, ενώ συνεχίζουν να επενδύουν στα fuel cell και κυρίως στον επαγγελματικό τομέα.