Έτοιμο το νέο Honda BR-V


Το νέο Honda BR-V, το μικρό 7θέσιο crossover των Ιαπώνων για την αγορά της Ασίας παρουσιάστηκε επίσημα στην δεύτερη γενιά του. 

  • 22/9/2021

Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι έχουν συσχετίσει το όνομα της Honda  και τα crossover των Ιαπώνων με το HR-V. Σε κάποιες χώρες της Ασίας όμως, υπάρχει και το BR-V. Το όνομά του είναι το ακρωνύμιο των λέξεων «Bold Runabout Vehicle» και μπαίνει τώρα στη δεύτερη γενιά του, αντικαθιστώντας το αρχικό μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2015. To BR-V είναι μικρότερο και πιο προσιτό από το γνωστότερο σε εμάς HR-V.

Η Honda  δεν αναφέρει αν η πλατφόρμα κατασκευής έχει αλλάξει για τη δεύτερη γενιά, αλλά γνωρίζουμε ότι η πρώτη είχε τις μηχανικές της ρίζες στο minivan Mobilio, το οποίο βασίζεται στο μικρό hatchback Brio, ένα αυτοκίνητο της κατηγορίας Α, κάτω από το γνωστό μας Honda Jazz.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας είναι πολύ πιο πλούσιος από πριν, υιοθετώντας τη σειρά συστημάτων Honda Sensing, ένα σύστημα lane assist, αυτόματο φρενάρισμα για την αποφυγή συγκρούσεων και προσαρμοζόμενο cruise control, ενώ διαθέτει έξι αερόσακους και αυτόματους προβολείς. Είναι εξοπλισμένο επίσης με σύστημα παρακολούθησης των τυφλών σημείων και ένα σύστημα ειδοποίησης του οδηγού για την αναχώρηση και το φρενάρισμα του εμπρός αυτοκινήτου.

Η ισχύς παρέχεται από έναν ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων i-VTEC που αποδίδει 120 ίππους στις 6.600 στροφές και ροπή 145 Nm από τις 4.300 στροφές. Η κίνηση μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT, το οποίο σύμφωνα με τη Honda είναι πιο νέο και πιο αποδοτικό.

Από την κυκλοφορία του πριν από έξι χρόνια, το BR-V πραγματοποίησε περισσότερες από 255.000 πωλήσεις, με το 30% να παραδίδεται στην Ινδονησία, όπου και αποκαλύφθηκε αυτήν την εβδομάδα. Προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022 και αναμένεται να έχει τιμή εκκίνησης περίπου 16.000 ευρώ.