Έτσι θα είναι τα μελλοντικά Audi RS μοντέλα – Ο επικεφαλής σχεδιασμού αποκαλύπτει


Η Audi Sport γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, κάνοντας μια πρώτη σκέψη για τα επόμενα μοντέλα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: AUDI AG
  • 17/10/2023

Η Audi Sport GmbH γίνεται 40 ετών. Μέρος των εορτασμών αποτέλεσε και μια συνέντευξη με τον επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού της εταιρείας, Marc Lichte, ο οποίος έκανε ορισμένες αποκαλύψεις σχετικά με το πώς θα μοιάζουν τα επόμενα RS δημιουργήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Οι μύες, τα πολύ φαρδιά φτερά είναι στοιχεία που βρίσκει κανείς σε όλα τα τρέχοντα μοντέλα RS και θα συνεχίσει να τα βρίσκει και σε κάθε νέο μοντέλο RS,» δήλωσε ο Γερμανός, λέγοντας ότι αυτά τα στοιχεία είναι βαθιά ριζωμένα στο DNA της Audi και μπορεί να τα επαναπροσδιορίζει συνεχώς, χωρίς να αλλοιώνει την ουσία τους.

Μιλώντας για το πώς θα είναι τα μελλοντικά προϊόντα της Audi που θα φέρουν το σήμα RS, ο Lichte σημείωσε ότι η αεροδυναμική θα παίξει καίριο ρόλο στην εξέλιξη των επόμενων οχημάτων, την ώρα που η Audi υποδέχεται τον ηλεκτρισμό. Εκτός αυτού, οι εκδόσεις RS θα διαφοροποιούνται σημαντικά από τα «συμβατικά» μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, αλλά και θα έχουν ακόμη πιο απλουστευμένο σχεδιασμό.

Η Audi θα εφαρμόσει μια νέα στρατηγική στον σχεδιασμό των νέων αυτοκινήτων, η οποία θέλει τη δημιουργία να ξεκινά από το εσωτερικό του οχήματος. Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι η καμπίνα είναι ο χώρος με και στον οποίο αλληλεπιδρούν οι επιβάτες.

«Έχουμε ήδη ξεκινήσει να δουλεύουμε πάνω στο εσωτερικό των νέων RS μοντέλων και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι διαφέρει σημαντικά από αυτό που έχει ο κόσμος στο μυαλό του όταν αναφερόμαστε σε ένα μοντέλο RS με θερμικό κινητήρα. Με άλλα λόγια, το πώς θα κάθεται ο οδηγός, πώς θα είναι τα καθίσματα και πώς θα είναι η ατμόσφαιρα του σαλονιού,» είπε ο Lichte.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία εξέλιξης κάτι «πολύ ιδιαίτερου,» κι ότι η βιωσιμότητα θα έχει πολύ σημαντική θέση στη δημιουργία των μοντέλων. Προετοίμασε το κοινό για μια «ζεστή ατμόσφαιρα» με «κορυφαία ποιότητα».

Όσο για τη βάση των οχημάτων, ο Lichte τόνισε ότι δύο είναι οι πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν: η PPE (Premium Platform Electric) κι η PPC (Premium Platform Combustion).