Έτσι θα είναι το εσωτερικό του Skoda Scala


Στις 6 Δεκεμβρίου στο Tel Aviv θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του νέου Scala και η Skoda συνεχίζει με νέα teaser στοιχεία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/11/2018

Έχοντας δώσει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου Scala με το αμάξωμα κρυμμένο κάτω από βαρύ καμουφλάζ έφτασε η ώρα και για μία ένα σχέδιο που μας αποκαλύπτει το ταμπλό του αυτοκινήτου. Όπως είχαμε γράψει το μοντέλο που θα αντικαταστήσει το Rapid θα απέχει πολύ από την εικόνα του φτηνού και θα προσεγγίζει σε ποιότητα το Golf. Κάτι που φαίνεται και από την παραπάνω εικόνα με μία μεγάλη touch-screen να δεσπόζει στο μέσο του ταμπλό και τους αεραγωγούς να βρίσκονται πάνω από τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού.

Γενικά το ταμπλό φαίνεται να έχει μια μινιμάλ και εργονομική άποψη με έμφαση και στον εσωτερικό φωτισμό που θα το τονίζει τον πολυτελή διάκοσμο των πλουσιότερων εκδόσεων από πλευράς εξοπλισμού. Η άποψη αυτή ενισχύεται και από την προαναφερόμενη κεντρική οθόνη με διαγώνιο 9,2’’ που προεξέχει ελαφρώς από το ταμπλό. Ταυτόχρονα θα είναι διαθέσιμος και ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με διαγώνιο 10,25’’. Το νέας γενιάς σύστημα πολυμέσων θα υποστηρίζει πλήρη συνδεσιμότητα και όλες τις υπηρεσίες Skoda Connect Mobile Online.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε έως τώρα το Scala θα βασίζεται στην πλατφόρμα A0 MQB με μήκος αμαξώματος στα 4.362 mm και πλάτος στα 1.793 mm. Οι χώροι για τους επιβάτες αναμένονται σε καλύτερα επίπεδα χάρη και στην πιο έξυπνη εσωτερική εκμετάλλευση (μεταξόνιο στα 2.469 mm) που αποτελεί και το σήμα κατατεθέν κάθε Skoda. Χαρακτηριστικό είναι πως το πορτμπαγκάζ θα ξεκινά από τα 467 lt και θα φτάνει τα 1.410 lt με τις ράχες των πίσω καθισμάτων πεσμένες.

H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει πέντε εκδόσεις, όλες turbo άμεσου ψεκασμού με start/stop, ανάκτηση ενέργειας και φίλτρα μικροσωματιδίων, βενζίνης, πετρελαίου και CNG. Προς το παρόν η Skoda αναφέρει μόνο πως η απόδοση της γκάμας θα ξεκινά από τους 90 PS και θα φτάνει τους 150 PS, προφανώς περιλαμβάνοντας τους κινητήρες 1.0 TSI, 1.5 TSI και 1.6 TDI.