Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα απαγορεύει την κυκλοφορία των οχημάτων τις νυχτερινές ώρες!


Η απαγόρευση θα ισχύει από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις 5 τα ξημερώματα και όσοι τη «σπάσουν» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 400 ευρώ.

  • 17/5/2023

Με επίσημη ανακοίνωση η αστυνομία της Κοπεγχάγης ενημέρωσε τους οδηγούς ότι από την 1η Ιουνίου απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων τις νυχτερινές ώρες σε συγκεκριμένους δρόμους της πόλης.

Η απαγόρευση θα ισχύει για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, από τα μεσάνυχτα έως τις 5.00 π.μ. και στόχος του μέτρου είναι να σταματήσει η «παρέλαση» των οχημάτων που προκαλούν ηχορύπανση τις νυχτερινές ώρες, είτε παίζοντας μουσική στη διαπασών είτε από τον θόρυβο των εξατμίσεων, ώστε να τηρούνται οι ώρες κοινής ησυχίας και να διασφαλιστεί η τάξη στη νυχτερινή ζωή.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών στις οποίες ισχύει το μέτρο καθώς τα ταξί και τα οχήματα των Μ.Μ.Μ..

«Τους προηγούμενους μήνες διαπιστώσαμε πως αρκετοί οδηγοί κυκλοφορούν τις νυχτερινές ώρες σε διάφορα σημεία της πόλης ακούγοντας δυνατά μουσική, ανεβάζοντας τις στροφές του κινητήρα, φωνάζοντας στους περαστικούς και γενικά δημιουργούσαν ανασφάλεια και προκαλούσαν επικίνδυνες καταστάσεις για την κυκλοφορία», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Tommy Laursen.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νυχτερινές ζώνες απαγόρευσης της κυκλοφορίας εφαρμόστηκαν στην Κοπεγχάγη για πρώτη φορά το 2021 όμως αφορούσε λίγα κομμάτια του οδικού δικτύου.

Πλέον με την νέα απόφαση το μέτρο επεκτείνεται σημαντικά ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όσοι «σπάσουν» την απαγόρευση και πέσουν στη «δαγκάνα» της αστυνομίας θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 3.000 κορωνών που αντιστοιχούν σε 403 ευρώ.