Ευρωπαίοι στην πρώτη γραμμή της Hyundai


Η Hyundai αναβαθμίζει τη θέση έμπειρων στελεχών της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας στο εσωτερικό της, στην προσπάθεια αναζήτησης μια νέας, εξευρωπαϊσμένης ταυτότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/10/2018

Στην αναβάθμιση δύο έμπειρων στελεχών που στο παρελθόν έχουν θητεύσει σε ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προχώρησε η Hyundai θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση και το προφίλ των προϊόντων της στη γηραιά ήπειρο.

Ο λόγος για τον Thomas Schemera, ο οποίος προέρχεται από την BMW και τα τελευταία χρόνια εργαζόταν πάνω στην εξέλιξη μοντέλων υψηλών επιδόσεων της Hyundai και για τον Luc Donckerwolke, πρώην επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Bentley, o οποίος εντάχθηκε στο δυναμικό της κορεατικής φίρμας το 2016.

Σε ό,τι αφορά στον Thomas Schemera, τα νέα του καθήκοντα σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες που εισάγονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικότερα με τα ηλεκτροκίνητα, τα διασυνδεδεμένα και τα αυτόνομα οχήματα.

Αντιστοίχως, ο  Luc Donckerwolke τοποθετείται στη θέση που μέχρι πρότινος κατείχε ο Peter Schreyer, ως επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Hyundai.

Εκτός των άλλων, το τελευταίο διάστημα ο κορεατικός όμιλος έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις ώστε να επιταχύνει την εξέλιξη νέων τεχνολογιών και την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας των υδρογονοκίνητων μοντέλων.