Extreme games για την εξάτροχη Mercedes-Benz X-Class!


H πολωνική εταιρεία βελτιώσεων Carlex Design δημιούργησε μία (και μοναδική) 6Χ6 Mercedes-Benz X-Class η οποία προφανώς είναι συλλεκτική και πουλήθηκε πρόσφατα σε κάποιον αγοραστή στην Ολλανδία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/5/2021

Η Χ-Class, το διπλοκάμπινο επαγγελματικό όχημα της Mercedes-Benz, ήταν ένα από τα πιο «περίεργα» και πολυαναμενόμενα –για συγκεκριμένους λόγους– μοντέλα της γερμανικής εταιρείας των τελευταίων ετών.

Ωστόσο, το αρχικό ακαδημαϊκό ενδιαφέρον γι’ αυτήν δεν μετατράπηκε σε αντίστοιχο έμπρακτο και οι πωλήσεις της ήταν πολύ λιγότερες από ό,τι υπολόγιζαν τα στελέχη της Mercedes-Benz. Το αποτέλεσμα είναι γνωστό. Πριν από έναν χρόνο, σταμάτησε η παραγωγή της, περίπου δυόμιση χρόνια έπειτα από την παρουσίασή της στη αγορά (Νοέμβριος 2017).

Κατά μία έννοια, η Χ-Class θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα «συλλεκτικό» όχημα, καθώς δεν πουλήθηκαν πολλές, τελικά. Όμως, υπάρχει μία η οποία πραγματικά μπορεί να αντιμετωπιστεί ως τέτοια. 

Πρόκειται για μία εξάτροχη Χ-Class την οποία δημιούργησαν οι άνθρωποι της Carlex Design, μιας εταιρείας η οποία έχει έδρα στην πόλη Bielsko-Biala, στα νοτιοδυτικά της Πολωνίας. Η συγκεκριμένη X-Class έχει κίνηση 6x6 και για την τοποθέτηση του τρίτου άξονα στο πίσω μέρος του οχήματος κατασκευάστηκε εξαρχής ένα υποπλαίσιο το οποίο προσαρμόστηκε στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Η υπάρχουσα ανάρτηση άλλαξε και τοποθετήθηκαν νέα αμορτισέρ και ελατήρια τα οποία αύξησαν κατά 10 εκατοστά περισσότερο το ύψος του οχήματος από το έδαφος και επέτρεψαν την τοποθέτηση μεγαλύτερων τροχών και ελαστικών τα οποία προσφέρουν καλύτερη πρόσφυση στην εκτός δρόμου κίνηση.

Στο αυτοκίνητο τοποθετήθηκαν, επίσης, επένδυση από χάλυβα στην καρότσα, μπάρες, μεγαλύτερα πλαϊνά σκαλοπάτια και χρωμιωμένο κάλυμμα στους εξωτερικούς καθρέφτες. Επίσης, οι άνθρωποι της Carlex Design δημιούργησαν και τοποθέτησαν νέο προστατευτικό πλαστικό στο πλάι του οχήματος και χρωμιωμένη επένδυση στους προφυλακτήρες.

Το εσωτερικό της συγκεκριμένης X-Class δεν έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με αυτό του μοντέλου. Είναι επενδεδυμένο με δέρμα καλής ποιότητας, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διακόπτης για την κατ’ επιλογή εμπλοκή της κίνησης και στους έξι τροχούς, γεγονός που μάλλον σημαίνει ότι αυτή είναι μόνιμη.

Τέλος, το αυτοκίνητο είναι μία X350d δηλαδή διαθέτει τον τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει 258 PS/3.400 rpm και μέγιστη ροπή 550 Nm/1.400-3.200 rpm. Όπως ανακοινώθηκε, η συγκεκριμένη X-Class πουλήθηκε πρόσφατα στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον κόσμο του αυτοκινήτου.