F1: Βγάζει μάτια ο νέος κινητήρας της Ferrari


Εντυπωσιακά είναι τα πρώτα δείγματα του νέου κινητήρα της Ferrari, πάνω στον οποίο στηρίζουν τις ελπίδες του οι Ιταλοί για την επιστροφή στους τίτλους.

  • 19/12/2020

Η φετινή σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 ήταν χωρίς αμφιβολία μία από τις χειρότερες στην ιστορία της Scuderia Ferrari γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον υβριδικό σύνολο της ιταλικής ομάδας, το οποίο για μία ακόμα χρονιά αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Έτσι, λοιπόν, οι Ιταλοί βάλθηκαν να εξελίξουν ένα νέο κινητήριο σύνολο θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλουν τέλος στα πέτρινα χρόνια και ταυτόχρονα στην απόλυτη κυριαρχία της Mercedes.

Την ίδια στιγμή που έπεφτε η αυλαία της φετινής σεζόν, πίσω στο Μαρανέλο οι μηχανικοί της Ferrari εργάζονταν πυρετωδώς για την ανάσταση της ιστορικότερης ομάδας του grid.

Το αποτέλεσμα της δουλειάς των μηχανικών της Ferrari θα το γνωρίζουμε σε μερικούς μήνες, ωστόσο, οι πρώτες αναφορές από το εσωτερικό της Scuderia έχουν σκορπίσει χαμόγελα στους πιστούς οπαδούς της.

Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Fabiano Vandone, τα αποτελέσματα των δοκιμών του νέου κινητήρα της Ferrari είναι άκρως ενθαρρυντικά. Φυσικά δεν αρκεί ο κινητήρας ώστε η Ferrari να διεκδικήσει την αμέσως επόμενη αγωνιστική σεζόν τον τίτλο, ωστόσο, η επιπλέον ισχύς θα καταστήσει παρελθόν αρκετές από τις αδυναμίες που παρουσίαζαν τα μονοθέσια της Scuderia φέτος.

Οι πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της Ferrari έρχονται να προστεθούν στις δηλώσεις του Binotto ο οποίος είχε μιλήσει στις αρχές Νοεμβρίου για τα πρώτα θετικά δείγματα του νέου κινητήρα της Ferrari.

Μάλιστα με αφορμή την άφιξη του C. Sainz στο Μαρανέλο, ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari παρουσιάστηκε σχεδόν βέβαιος ότι ο κινητήρας των κόκκινων μονοθεσίων δεν θα είναι ο χειρότερος του grid, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα προόδου.

Διαβάστε ακόμα:

To αφεντικό της Ferrari αποκαλύπτει τη χαοτική διαφορά ισχύος από τη Mercedes?

Ferrari: To μαύρο κουτί της ελεύθερης πτώσης