Facelift και για τη BMW Σειρά 6


Ταυτόχρονα με τη Σειρά 5, η BMW προχώρησε στην ανανέωση και της Σειράς 6 Gran Turismo, ενισχύοντας όχι μόνο την εξωτερική εμφάνιση αλλά και το τεχνολογικό της υπόβαθρο.

  • 27/5/2020

Οπτικά, η ανανεωμένη Σειρά 6 Gran Turismo διαθέτει νέα φωτιστικά σώματα Adaptive LED μπροστά (προαιρετικά BMW Laserlight), επανασχεδιασμένη γρίλια, νέους τροχούς 19 και 20 ιντσών, καθώς επίσης και διαφοροποιήσεις στους προφυλακτήρες. Αντίστοιχα, με το πακέτο Μ εισαγάγει νέες αεροδυναμικές επιφάνειες και δαγκάνες φρένων σε κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό της έρχεται πλέον στάνταρ ο ηλεκτρονικός πίνακας οργάνων Live Cockpit Professional. Το infotainment είναι τελευταίας γενιάς, με το νεότερο σύστημα πλοήγησης της φίρμας, το BMW Intelligent Personal Assistant και ενσωματωμένο το Android Auto. Όσο για την οθόνη αυτού, στη βασική έκδοση είναι διαστάσεων 10,25 ιντσών, προαιρετικά όμως διατίθεται και μία μεγαλύτερη, 12,3 ιντσών. Διαφοροποιήσεις υπάρχουν επίσης στη σχεδίαση του τιμονιού και σε χειριστήρια της κεντρικής κονσόλας.

Περνώντας στους κινητήρες, πλέον ολόκληρη η γκάμα της ανανεωμένης Σειράς 6 θα εφοδιάζεται με mild hybrid σύνολα 48V. Ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας 11 ίππων, όπου θα λειτουργεί τόσο ως starter, όσο και ως generator, θα βελτιώνει ελαφρά την απόκριση στο δεξί πεντάλ και παράλληλα θα περιορίζει ελαφρά την κατανάλωση. Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο βενζινοκίνητων συνόλων και τριών Diesel.

Η βασική εκδοχή της Σειράς 6 είναι η 630i, με δίλιτρο μοτέρ 261 ίππων, ενώ ακολουθεί η 640i, με τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα 337 ίππων. Για τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις έχουμε τις 620d, με δίλιτρο μοτέρ 193 ίππων, την 630d με τρίλιτρο σε σειρά κινητήρα 290 ίππων και, τέλος, την 640d, με το ίδιο σύνολο, σε ισχυρότερη όμως διαμόρφωση, 345 ίππων. Φυσικά, σε κάθε περίπτωση μιλάμε για σύνολα προδιαγραφών ρύπων Euro 6d, τα οποία συνοδεύονται από βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και λειτουργία launch control.

Η ανανεωμένη Σειρά 6 της BMW θα ξεκινήσει να διατίθεται στις Ευρωπαϊκές αγορές από τον προσεχή Ιούλιο.