Factory Five F9R: Το δωδεκακύλινδρο κτήνος των 9,5 λίτρων


Με ανθρακονημάτινο σασί και έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 9,5 λίτρων, το Factory Five F9R δίνει ζωή στα όνειρα των εφηβικών μας ετών.

  • 12/12/2019

Μοιάζει βγαλμένο από έναν άλλο αυτοκινητικό πλανήτη, από την εικονική πραγματικότητα ενός καλοσχεδιασμένου video game, κι όμως το δωδεκακύλινδρο Factory Five F9R των 9,5 λίτρων θα μπορούσε να γίνει δικό σας αν ζούσατε στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Εκεί όπου αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά η ανθρακονημάτινη κατασκευή των μόλις 1.088 κιλών και των 750 ίππων, η οποία ελάχιστα απέχει από ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό πρωτότυπο.

Ο ακραίος αεροδυναμικός σχεδιασμός ο οποίος φέρει την υπογραφή των Jim Schenck και Phil Frank είναι ένα ακόμα στοιχείο που αναδεικνύει την ιδιαιτερότητα του Factory Five F9R, το οποίο θα προσφέρεται και με μικρότερου κυβισμού κινητήρες αν θελήσει κάποιος να αποφύγει τη δωδεκακύλινδρη υπερβολή.

Σύμφωνα με την αμερικανική φίρμα, η παραγωγή του θα ξεκινήσει στα τέλη της επόμενης χρονιάς, χωρίς να έχει γίνει γνωστή η τιμή του, η οποία αναμένεται να παρουσιάζει σημαντικές αποκλίσεις και οι προδιαγραφές των εκδόσεών του θα είναι πλήρως παραμετροποιήσιμες.