Φαντάζεστε να βλέπατε στους δρόμους μια τέτοια βαρέως αναβαθμισμένη Rolls-Royce;


Από μόνη της μία Rolls-Royce αποτελεί στο πέρασμά της αντικείμενο θαυμασμού. Πόσω μάλλον μια εκθαμβωτική Billionaire.  

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/4/2020

Εδώ η Mansory το έχει παρακάνει λιγάκι και έχει περάσει σε άλλο επίπεδο μια Cullinan και παρόλο που το αυτοκίνητο μοιάζει σα να έφτασε από άλλο πλανήτη, στο όλο θέμα κυριαρχούν τα γήινα χρώματα (πράσινο και «πορτοκαλό-καφέ»). Ότι πρέπει για να τραβά κανείς την προσοχή.

Μάλιστα η γερμανική εταιρία βελτιώσεων έχει ονομάσει το όλο πακέτο που διαθέτει «Billionaire» και είμαι σίγουρος που θα το επιλέξουν διάφοροι VIP που θέλουν να τραβούν τα φώτα πάνω τους. Ή για να κυριολεκτούμε πάνω σε αυτή την εντυπωσιακή Cullinan.

Όπως μπορείτε να δείτε και εσείς υπάρχει ένα ολοκληρωμένο body-kit που περιλαμβάνει νέους προφυλακτήρες, μια διαφοροποιημένη μάσκα, «φούστες και ποδιές», πλαϊνά σπόιλερ και μεγαλύτερα τόξα, διπλές μπούκες στο πίσω μέρος, φυσικά και μια αεροτομή, ενώ οι ζαντάρες των 24 ιντσών πάνε γάντι στο όλο πακέτο. Με τέτοια διάσταση δεν τολμώ να κάνω εκτίμηση για το νούμερο του ελαστικού.

Φυσικά υπάρχει εκτενής χρήση ανθρακονημάτων ώστε όλες αυτές οι προσθήκες να μη ανεβάζουν σημαντικά το βάρος της Cullinan. Στο εσωτερικό υπάρχουν ελάχιστα σημεία που δεν είναι ντυμένα με αυτό το όμορφο πορτοκαλό-καφέ δέρμα αφού όπως θα δείτε με αυτό το υλικό είναι ντυμένη μέχρι η οροφή και το πορτμπαγκάζ. Το κάρμπον δίνει το παρόν και εδώ ως επένδυση στην κεντρική κονσόλα, στο ταμπλό και σε άλλα σημεία.

Η Mansory δεν αναφέρει κάτι για το μοτέρ αλλά πιθανότατα θα έχει αυξήσει την ισχύ του twin-turbo V12 χωρητικότητας 6,75 lt πολύ πάνω από τα 600 άλογα και με την ροπή κοντά στο «χιλιάρικο» (Nm). Έτσι μπορείτε να υπολογίσετε ένα 0-100 km/h σε λιγότερο από 5 sec με τελική στα 280 km/h.

Και φτάνουμε στο σημαντικό που ενδιαφέρει όποιον θέλει -και καλά- να αποκτήσει μία από τις 13 όλες και όλες Cullinan Billionaire που θα κατασκευάσει η Mansory. Την τιμή πώλησης η οποία στη Γερμανία διαμορφώνεται στις 785.000 ευρώ!