Fast & Furious: Ποια ήταν η πραγματική αξία του μοτέρ των «100.000$» από το Honda S2000 (video)


Ο παραγωγός των διάσημων ταινιών αποκαλύπτει backstage σκηνικά απ’ τα γυρίσματα των αγώνων «Race Wars». Σε ποιες περιπτώσεις οι σεναριογράφοι το... παρατράβηξαν;

  • 18/3/2024

Είτε συμφωνεί κανείς, είτε όχι, το σίγουρο είναι πως τα «Fast & Furious» αποτελούν σταθμό στην ιστορία των ταινιών αυτοκινήτου. Μία από τις πιο γνωστές στιγμές της ταινίας «The Fast and The Furious» ήταν οι αγώνες «Race Wars» στην έρημο και όπως στις περισσότερες περιπτώσεις τόσων μεγάλων γυρισμάτων, το backstage μπορεί να καλύψει από μόνο του ένα ολόκληρο ντοκιμαντέρ.

Φως σε αυτά τα backstage σκηνικά προσπάθησε να ρίξει ο παραγωγός των ταινιών Craig Lieberman μέσα από ένα αποκαλυπτικό video. Αρχικά γίνεται γνωστό ότι το σκηνικό στήθηκε στον χώρο του αεροδρομίου San Bernardino της Νότιας Καλιφόρνια. Στόχος ήταν να κινηματογραφήσουν μία racing διοργάνωση που θα παρουσιάζει γρήγορα αυτοκίνητα, θα πλαισιώνεται από δυνατή μουσική και θα εμφανίζονται πολλές εντυπωσιακές γυναικείες παρουσίες.

Τα γυρίσματα είχαν προγραμματιστεί για να ξεκινήσουν στις 17 Σεπτεμβρίου του 2010 με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 38 βαθμούς Κελσίου, κάνοντας τις συνθήκες εργασίας των 1000 και πλέον συμμετεχόντων, ιδιαίτερα δύσκολες.

Όταν μοιράζονταν οι αρμοδιότητες στα άτομα της παραγωγής, ο Lieberman κλήθηκε να βρει 35 βελτιωμένα αυτοκίνητα τα οποία θα έπρεπε να αγωνίζονται από το πρωί έως το βράδυ για πέντε συνεχόμενες μέρες. Όχι ιδιαίτερα εύκολη αποστολή…

Η δυσκολία έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν γνωστοποιήθηκε πως ότι οι συγκεκριμένοι οδηγοί θα λάβουν το… εξωπραγματικό ποσό των 15 δολαρίων για κάθε μία από τις πέντε μέρες. Το χρήμα, όμως, πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς και έτσι βρέθηκαν οι οδηγοί και προθυμοποιήθηκαν να γίνουν μέρος της κινηματογραφικής ιστορίας.

Παράλληλα, κατά την εξιστόρηση του Αμερικανού παραγωγού πέφτει φως σε μια σειρά από άγνωστες λεπτομέρειες μεταξύ των οποίων τα «fake» δισκόφρενα που αναγκάστηκαν να ταιριάξουν στο Jetta για να δείχνει πιο εντυπωσιακό, μέχρι το σινιάλο για την εκκίνηση των αγώνων που προήλθε απ’ την απογείωση των μαχητικών αεροσκαφών στο Top Gun.

Η κορυφαία αποκάλυψη, όμως, αφορά τα 100.000 δολάρια με τα οποία «εκτιμήθηκε» στο σενάριο ο κινητήρας από το Honda S200 του Johnny Tran. Στη πραγματικότητα οι μετατροπές που είχε δεχθεί δεν ξεπερνούσαν το ποσό το 8.000 δολαρίων

Δείτε ολόκληρο το αποκαλυπτικό video εδώ…