Fender Lexus LC Stratocaster: Η Lexus παρουσιάζει και ηλεκτρική κιθάρα!


Σε συνεργασία με τη διάσημη Fender Musical Instruments, η ιαπωνική premium μάρκα παρουσίασε την πρώτη της κιθάρα, την Fender Lexus LC Stratocaster.

  • 26/10/2021

Η διαδικασία που πέρασε η ομάδα της Fender για την υλοποίηση αυτής της κιθάρας ήταν εξαντλητική. Η κιθάρα έχει φινίρισμα βαφής σε Stratus Blue - ένα χρώμα εμπνευσμένο από την πεταλούδα morpho που κυμαίνεται από ανοιχτό μεταλλικό μπλε έως βαθύ μπλε. Το Lexus LC 500 Coupι είναι διαθέσιμο επίσης σε αυτό το χρώμα, το οποίο αναδεικνύει τέλεια τα σχήματα της ναυαρχίδας και τώρα και το σώμα της κιθάρας. Το παράδοξο είναι ότι η βαφή δεν περιέχει μπλε ψήγματα - φαίνεται μπλε μόνο λόγω της παρεμβολής του φωτός. Πολλαπλές στρώσεις άχρωμων υλικών δημιουργούν αυτό το χρώμα.

Το neck της κιθάρας είναι κατασκευασμένο από σφενδάμι και βαμμένο με γυαλιστερή ουρεθάνη, που έρχεται σε αντίθεση με τα άλλα οπτικά στοιχεία του οργάνου και παραπέμπει στην παράδοση της Fender στην ξυλουργική. Για πρώτη φορά, το Fender Custom Shop χρησιμοποιεί βαθύ μπλε, γυαλισμένο Richlite για την ταστιέρα: αυτό το σύνθετο υλικό είναι γνωστό για τις ηχητικές του ιδιότητες, τη δομική του σταθερότητα και την αντοχή του στη φθορά και την υγρασία. Η ταστιέρα έχει πιο επίπεδη ακτίνα 12 ιντσών και 22 μεσαίου μεγέθους τάστα από ανοξείδωτο χάλυβα και τα λευκά ένθετα της ταστιέρας Luminlay να φωσφορίζουν σε έντονο μπλε.

Η στερέωση του pickguard σε carbon look γίνεται με μαύρες βίδες με κουμπιά, που δίνουν εμφάνιση αυτοκινήτου, ενώ η Fender χρησιμοποιεί για πρώτη φορά αθόρυβα μονά πηνία για τα pickup. Η μπλε κεφαλή φέρει επιχρωμιωμένο λογότυπο Fender. Τέλος, η θήκη, η οποία είναι επενδυμένη με βινύλιο με δομή από ανθρακονήματα, είναι διακοσμημένη με μαύρα δερμάτινα φινιρίσματα και ένα κεντημένο λογότυπο Lexus στο καπάκι.

Το πιο πρόσφατο custom κομμάτι από τον Principal Master Builder Ron Thorn προσφέρεται σε μια έκδοση 100 μονάδων από το Fender Custom Shop.