Ferrari 488 GT Modificata: Ένα υπερόπλο πίστας! (βίντεο)


Εξελιγμένη με βάση τις 488 GT3 και 488 GTE, η Ferrari 488 GT Modificata αποτελεί ένα περιορισμένης παραγωγής υπερόπλο για χρήση αποκλειστικά σε πίστα.

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 25/11/2020

Ξέρετε τι είναι καλύτερο από το να οδηγείς μία Ferrari; Προφανώς το να οδηγείς μία αγωνιστική Ferrari ή, έστω, μία που να βασίζεται στις εμπειρίες της Ιταλικής φίρμας από τους αγώνες, ικανή να δώσει αυτό το κάτι παραπάνω από τα συμβατικά μοντέλα. Η Ferrari παρουσίασε τη νέα της 488 GT Modificata, ένα μοντέλο για λίγους, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης σε ανοικτό δρόμο.

Για την εξέλιξή της οι μηχανικοί του Μαρανέλο βασίστηκαν στις 488 GT3 και 488 GTE. Αντί όμως να περιοριστούν σε κάτι υποδεέστερο των αγωνιστικών, φρόντισαν να πουσάρουν τον twin-turbo V8 ώστε να φτάσει να αποδίδει περίπου 700 PS, περισσότερα δηλαδή από τα πρώτα! Παράλληλα, χρησιμοποίησαν ένα νέο κιβώτιο ταχυτήτων, με διαφορετική κλιμάκωση σχέσεων και συμπλέκτη από ανθρακονήματα.

Το αμάξωμα της 488 GT Modificata είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με εξαίρεση την αλουμινένια οροφή. Όσο για το σχεδιασμό, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα καταφέρνουν να αυξήσουν την αρνητική άντωση, χωρίς όμως να επηρεάσουν την αντίσταση του αέρα. Συνολικά αυτή μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 κιλά στα 230 km/h!

Τα παραπάνω προκύπτουν προφανώς από την ελευθερία κινήσεων των τεχνικών της Ferrari, να φτάσουν στα επίπεδα που μπορούν, χωρίς να τους περιορίζουν οι αγωνιστικές προδιαγραφές της FIA. Όσο για τους λίγους τυχερούς που θα καταφέρουν να βάλουν στο χέρι ένα από τα αντίτυπα της 488 GT Modificata, πέρα από την ελεύθερη χρήση στην πίστα θα μπορούν να συμμετέχουν και σε Competizioni GT events του Ferrari Club.