Ferrari F399: Με το βλέμμα στο Le Mans


Ένα πρωτότυπο με το έμβλημα της Ferrari μάς παρουσιάζει ο Labino Leerentveld βλέποντας πίσω από τις εντυπωσιακές σχεδιαστικές προδιαγραφές  της F399 την επιστροφή της ιταλικής φίρμας στην κορυφή του 24ωρου αγώνα του Le Mans.

  • 27/6/2020

Ως γνωστόν η Ferrari διαθέτει μια πλούσια ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετρώντας ουκ ολίγες διακρίσεις σε διάφορες μορφές του. Εκτός, λοιπόν, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, η Scuderia έχει κατακτήσει  και την κορυφή του 24ωρου αγώνα του Le Mans, στην οποία θα μπορούσε να επιστρέψει μετά και την αλλαγή στις προδιαγραφές των οχημάτων που θα συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία του φημισμένου αγώνα αντοχής.

Με αφορμή αυτήν την αλλαγή, λοιπόν, ο Labino Leerentveld δημιούργησε ένα σχεδιαστικό πρωτότυπο που έχει την ικανότητα να υποστηρίξει τόσο τις αγωνιστικές όσο και τις πολιτικές δραστηριότητες της Ferrari.

Επί της ουσίας, η Ferrari F399 αποτελεί το αντίπαλο δέος  της Aston Martin Valkyrie αλλά και του AMG One Project το οποίο αποτελεί το πιο κοντινό έχει υπάρξει μέχρι σήμερα σε μονοθέσιο  της Formula 1.

Kι αν τα δύο τελευταία street legal τετράτροχα βρίσκονται πολύ κοντά στη γραμμή παραγωγής, η εντυπωσιακή Ferrari F399 αποτελεί ένα ψηφιακό πρωτότυπο που πολύ δύσκολα θα πάρει το πράσινο φως από το Μαρανέλο.

Επειδή όμως η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, εμείς δεν έχουμε από το να απολαύσουμε της εικόνες ενός αυτοκινήτου που κρατά την ιταλική σημαία και το αγωνιστικό ηθικό των Tifosi ψηλά.