Ferrari: οι στόχοι του Marchionne ήταν υπερβολικά φιλόδοξοι


Ο νέος επικεφαλής της Ferrari με δηλώσεις του προκάλεσε την πτώση της μετοχής της εταιρείας κατά 12%.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 3/8/2018

O νέος ισχυρός άντρας της Ferrari, μετά την αντικατάσταση και στη συνέχεια το θάνατο του Sergio Marchionne, είναι ο 63χρονος έμπειρος μάνατζερ -με προϋπηρεσία και ως πρόεδρος της καπνοβιομηχανίας Philip Morris- Louis Camilleri. O οποίος μιλώντας σε οικονομικούς αναλυτές ανάφερε πως οι (οικονομικοί) στόχοι που είχαν τεθεί από τον προκάτοχό του ήταν υπερβολικά φιλόδοξοι. Και πως στηρίζονταν «σε ρίσκο και ευκαιρίες».

Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως το Σεπτέμβριο θα παρουσιάσει ο ίδιος ένα πρόγραμμα με βάση το οποίο η Ferrari θα μπορούσε να διπλασιάσει τα κέρδη της μέχρι το 2022. Οι δηλώσεις του Camilleri είχαν φυσικά άμεσο αντίκτυπο στη μετοχή της εταιρείας, η οποία έπεσε σχεδόν κατά 12% στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης -πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το Φεβρουάριο του 2016- γεγονός που περιόρισε τη χρηματιστηριακή αξία της μάρκας στα 22,9 δις δολάρια.

Υπό τον Marchionne η Ferrari είχε πράγματι διπλασιάσει τα κέρδη της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στηριζόμενη κυρίως σε ειδικά μοντέλα και στην αύξηση της παραγωγής της. Παράλληλα ο Ιταλό- Καναδός μάνατζερ, που είχε υπογράψει την ανανέωση της θητείας του και στη Ferrari για άλλη μια δεκαετία, υποστήριζε σθεναρά τόσο την υβριδική τεχνολογία όσο και την παρουσίαση ενός SUV, με στόχο τον εν νέου διπλασιασμό των κερδών της στα 2 δις ευρώ την επόμενη πενταετία. Μένει να δούμε τι θα υλοποιηθεί από όλα αυτά υπό τη νέα ηγεσία.