Ferrari SF90 Stradale εναντίον McLaren 765LT (Video)


Όταν στήνονται στη γραμμή εκκίνησης μία Ferrari SF90 Stradale και μία McLaren 765LT, γνωρίζεις ότι πρόκειται να ακολουθήσει μια συναρπαστική μονομαχία από την οποία μόνο μία θα είναι η νικήτρια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΤΣΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/4/2021

Ferrari και McLaren. Ιταλική και βρετανική σχολή για την κατασκευή οχημάτων επιδόσεων. Δύο διαφορετικές προσεγγίσεις στο ίδιο θέμα που δεν είναι άλλο από τη δημιουργία τού καλύτερου αυτοκινήτου στον κόσμο, στην κατηγορία. 

Η SF90 Stradale είναι πιο σύγχρονο hypercar της Ferrari και ίσως το πιο επιθυμητό στην κατηγορία του, αυτή τη στιγμή. Η 765LT είναι η κορυφαία έκδοση της σειράς «Super Series» που έχει δημιουργήσει η McLaren, αναφορικά με τα οχήματα που προσφέρουν γνήσια σπορ αίσθηση και σπορ οδήγηση, ένα στάδιο πριν από αυτά της «Ultimate Series».

Το μοντέλο από το Maranello διαθέτει ένα εξελιγμένο υβριδικής διάταξης σύστημα κινητήρα το οποίο αποδίδει μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύ 1.001 PS. Αποτελείται από έναν V8 τετράλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μέγιστης ισχύος 780 PS και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Το  βάρος της είναι 1.570 kg (χωρίς τον οδηγό και υγρά) και έχει αναλογία κιλών/ίππο περίπου 1,6 kg/PS. Επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,9 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 340 km/h.

Η McLaren, διαθέτει επίσης έναν V8 τετράλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα μέγιστης ισχύος 765 PS. Καθώς το βάρος της είναι μόλις 1.264 kg (χωρίς τον οδηγό και υγρά), η αναλογία κιλών/ίππο είναι επίσης περίπου 1,6 kg/PS. Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η βρετανική εταιρεία, η 765LT επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 2,8 sec και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 330 km/h.

Τα στοιχεία αυτά κάνουν συγκρίσιμα τα δύο οχήματα σε ό,τι αφορά το ποιο είναι ταχύτερο από τα δύο, τελικά, στην επιτάχυνση από στάση. Αυτό προσπάθησαν να διαπιστώσουν οι συντελεστές του διαδικτυακού καναλιού «DragTimes» οι οποίοι διοργάνωσαν έναν αγώνα dragster μεταξύ της SF90 Stradale και της 765LT για το ποια θα σταματήσει πρώτη τον χρόνο στη διαδικασία επιτάχυνσης ¼ μιλίου (0-402 m).

 

Παρακάτω μπορούμε να δούμε ότι κάποιες φορές η τεχνολογία μπορεί να προσθέτει βάρος στο όχημα, όμως συμβάλλει στην καλύτερη επιτάχυνση και τις επιδόσεις. Η συνέχεια «επί της οθόνης»…

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.