Ferrari SP51: Η νέα, μοναδική δημιουργία του Μαρανέλο (photos)


H Ferrari παρουσίασε την SP51, μία νέα, one-off δημιουργία της, που βασίζεται στην 812 GTS.

  • 29/9/2022

Η Ferrari Special Project ασχολείται με τα one-off, μοναδικά οχήματα που βγαίνουν από το εργοστάσιο του Μαρανέλο.

Το νεότερο εξ αυτών είναι η SP51, προϊόν παραγγελίας ενός Ταϊβανέζου πελάτη, που ήθελε ένα roadster βασισμένο στην 812 GTS.

Σχεδιαστής της SP51 είναι ο Flavio Manzoni, που διατήρησε τις βασικές διαστάσεις του αρχικού μοντέλου, αλλά «έπαιξε» με τις ζάντες, τα φώτα πορείας, αλλά και τις γραμμές στο αμάξωμα του νέου αυτοκινήτου, προσδίδοντάς του ένα ρετρό look.

Το κόκκινο Rosso Passionale δεσπόζει σε όλο το αυτοκίνητο, αλλά η πινελιά των λευκών και μπλε γραμμών που διατρέχουν το όχημα από εμπρός προς τα πίσω κάνει τη διαφορά, θυμίζοντας συγκεκριμένα τη Ferrari 410 S του 1955.

Ασφαλώς, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στην SP51, σε κάθε πάνελ του αμαξώματος, από τις πόρτες, ως το πάνω μέρος, αλλά και τους αεραγωγούς κάτω από το παρμπρίζ.

Η Ferrari, πάντως, είναι ιδιαίτερα περήφανη για το εσωτερικό της SP51, καθώς έχει ενσωματώσει δύο ενδιαφέρουσες -αισθητικές- ιδέες.

Αυτές αφορούν τη χρήση του μπλε και του λευκού που βρίσκεται στις γραμμές του αμαξώματος στο ταμπλό και στην κεντρική κονσόλα, και τη χρήση του Rosso Passionale στις επιφάνειες με Alcantara - επιλογές που έκανε ο πελάτης σε συνεργασία με την εταιρεία.

Στα τεχνικά, θυμίζουμε πως στην αρχική έκδοση της 812 GTS, την κίνηση προσφέρει ένας V12 κινητήρας, 6,5 λίτρων, μεαπόδοση 800 PS και 718 Nm ροπής στις 7000 rpm.