Ferrari: Στα σκαριά ο αντικαταστάτης της απόλυτης LaFerrari!


Η επόμενη κορωνίδα της Ferrari θα είναι υβριδική και βρίσκεται ήδη υπό εξέλιξη. Αυτή θα παρουσιαστεί λογικά το 2023, ενώ μία πρώτη γεύση μπορείτε να πάρετε από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη φάση των δοκιμών.

  • 8/3/2021

Εάν μιλάμε για πραγματικά εξωτικά hypercars, η Ferrari έχει να παρουσιάσει κάτι τέτοιο από το 2013. Μιλάμε προφανώς για τη LaFerrari, η οποία ήταν περιορισμένης παραγωγής, για λίγους και εκλεκτούς. Σχεδόν δέκα χρόνια όμως είναι πολλά, ειδικά στην εξέλιξη αυτοκινήτων. Στις μέρες μας μία «απλή» SF90 παράγει μεγαλύτερη ισχύ, ενώ διαθέτει και υβριδικό σύστημα πρόωσης. Αυτό, ωστόσο, σύντομα θα αλλάξει.

Και βέβαια δεν υπονοούμε πως η Ferrari θα σταματήσει την παραγωγή μοντέλων όπως η SF90 and F8 Tributo. Αντιθέτως, η Ιταλική φίρμα βρίσκεται στο στάδιο της εξέλιξης της επόμενης κορωνίδας της, την οποία και θα παρουσιάσει κάποια στιγμή το 2023. Αυτή θα είναι υβριδική και, το πιο πιθανό, θα αποτελέσει τη βάση για την επιστροφή της εταιρίας στο Le Mans!

Σε αντίθεση με τα συμβατικά μοντέλα της Ferrari, εδώ το πλαίσιο δεν θα είναι κατασκευασμένο από αεροπορικά κράματα αλουμινίου αλλά από ανθρακονήματα. Μεγάλο μυστήριο παραμένει ωστόσο ο κινητήρας που θα τοποθετηθεί στα σπλάχνα της. Ανάλογα με το αν οι υπεύθυνοι επιλέξουν να στραφούν στο συναίσθημα ή στην αποδοτικότητα, υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο V12 σύνολο, τον twin-turbo V8 F154, ή ακόμα και το νέο twin-turbo V6 που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό εξέλιξη.

Ένα ενδιαφέρον, τέλος, έχει και ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου, όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες που αποκάλυψε το Βρετανικό περιοδικό Evo. Αρκετά στοιχεία του θυμίζουν άλλα μοντέλα της φίρμας, κανένας όμως δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν αυτό είναι το τελικό του σχήμα ή εάν χρησιμοποιεί διαφορετικά μέρη, στοχεύοντας απλά σε δοκιμές του πλαισίου ή των αναρτήσεων. Θα μείνουμε μόνο στα μπράτσα των πλευρικών καθρεφτών, που από μόνα τους αποτελούν μία μικρή πτέρυγα! Ενδεικτικό της διαφοράς του πλάτους της καμπίνας, από τα πίσω φτερά του αυτοκινήτου.