Ferrari Testarossa: Με νέα πνοή και τελική 300 km/h!


Η Fioravanti τιμά τα 80's, και απογειώνει την Testarossa με μοντέρνα τεχνολογία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 8/10/2021

Η Officine Fioravanti ετοίμασε τη restomod έκδοση της Ferrari Testarossa, και με τα επίσημα αποκαλυπτήρια, έγιναν και περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές για το αυτοκίνητο.

Η εταιρεία διατήρησε τον flat-12, 4,9 λίτρων κινητήρα κάτω από το καπό, αλλά τον βελτίωσαν για να αποδίδει 510 ίππους και 599 Nm ροπής. Στην αρχική έκδοση, έφτανε τους 385 ίππους και τα 490 Nm ροπής. Το περίεργο είναι πως οι Ιταλοί δεν αναφέρουν τι αλλαγές έκαναν για να υπάρξει αυτή η θεαματική αύξηση στην ιπποδύναμη.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η τελική ταχύτητα που μπορεί να πιάσει (θεωρητικά) το αυτοκίνητο ανέρχεται στα 324 km/h, ενώ στην αρχική έκδοση άγγιζε τα 290 km/h.

Η Fioravanti προχώρησε και σε άλλες, τεχνικού επιπέδου, αλλαγές, όπως την προσθήκη ABS και traction control, καθώς και νέες αναρτήσεις Ohlins και φρένα από την Brembo.

Έπειτα, έγινε μείωση βάρους κατά 130 κιλά, αυξάνοντας τις επιδόσεις του restomod.

Στο εξωτερικό, ελάχιστα θα πρόδιδαν πως δεν είναι μία αυθεντική Testarossa, με εξαίρεση τις ζάντες 17 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω.

Τέλος, στο εσωτερικό, η εταιρεία άλλαξε τα πλαστικά της καμπίνας με αλουμινένια, ενώ υποστηρίζεται κι η χρήση Apple CarPlay και συσκευών Bluetooth.