Φίλτρο καμπίνας κατά του COVID-19 από την Honda


Τη θωράκιση του θαλάμου επιβατών από κάθε είδος ιού υπόσχεται το νέο φίλτρο αέρα που εξέλιξε η Honda, προσφέροντας ένα ακόμα όπλο στη μάχη κατά της διάδοσης του Κορωνοϊού.

  • 3/1/2021

Με δεδομένη την ευκολία μετάδοσης του COVID-19, η διαδικασία της φίλτρανσης του αέρα ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο αποκτά μια διαφορετική σημασία.

Αυτός ακριβώς ο λόγος έδωσε ένα επιπλέον κίνητρο στην Honda, η οποία εξέλιξε ένα φίλτρο αέρα το οποίο υπόσχεται την αδρανοποίηση κάθε είδους ιού και ως εκ τούτου τον σημαντικό περιορισμό των πιθανοτήτων μετάδοσής του.

Το φίλτρο της Honda ονομάζεται Kurumaku και τοποθετείται πάνω από τα συμβατικά φίλτρα καμπίνας και σε αντίθεση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα, δεν αρκείται στη συγκράτηση του COVID-19 αλλά προχωρά στην «καταστροφή» του και συνεπώς στην αδρανοποίησή του.

Σύμφωνα με την Honda αρκούν 15 λεπτά λειτουργίας του κλιματισμού και επανακυκλοφορίας του αέρα ώστε να αφαιρεθούν από αυτόν το 99,8% του ιικού φορτίου. Η διάρκεια ζωής του φίλτρου είναι ένας χρόνος ή τα 15.000 χιλιόμετρα.

Μάλιστα το συγκεκριμένο φίλτρο θα προσφέρεται ως επιπλέον εξοπλισμός στις προτάσεις της Honda, με το κόστος απόκτησής του να κυμαίνεται μεταξύ 60 και 70 ευρώ.

Το νέο φίλτρο της Honda θα κάνει πρεμιέρα στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο λιλιπούτειο N-Box, ωστόσο, σύντομα αναμένεται να προστεθεί στους κωδικούς ανταλλακτικών και των υπόλοιπων μοντέλων της ιαπωνικής φίρμας.

Κορωνοϊός: Τα σημεία που πρέπει να απολυμάνεις στο εσωτερικό 

Lockdown: Πώς να διατηρήσεις το αυτοκίνητό σου σε φόρμα