Φήμες για διάδοχο του Lexus LFA με υβριδικό κινητήρα


Ιαπωνικό δημοσίευμα αναφέρει πως η Lexus ετοιμάζει τον διάδοχο του LFA, που θα διαθέτει υβριδικό κινητήρα, συμβαδίζοντας με το πνεύμα της εποχής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/11/2021

Συγκεκριμένα, το ιαπωνικό site Best Car αναφέρει πως η Lexus, η premium μάρκα της Toyota, βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης του νέου LFA.

Αποτελεί φήμη, με το δημοσίευμα να μην προχωρά σε ιδιαίτερες λεπτομέρειες, παρά μόνο ότι το αυτοκίνητο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025.

Θα διαθέτει plug-in υβριδικό κινητήρα 4 λίτρων, V8 με διπλό turbo, που θα αποδίδει 937 ίππους. Θα βρίσκεται στο μπροστά μέρος του αυτοκινήτου, αλλά πίσω από τον εμπρός άξονα, για καλύτερη ισορροπία.

Μία ένδειξη ότι μπορεί πράγματι να έρχεται ένα νέο LFA αποτελούν οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Toyota, Koji Sato, που το 2019 είχε πει: «Θα το ήθελα πολύ, αλλά θα πρέπει να μας βοηθήσετε κι εσείς. Θέλουμε ισχυρά αιτήματα από τον Τύπο για ένα νέο LFA. Αυτό θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε.»

Υπενθυμίζει ότι το αρχικό LFA είχε κινητήρα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη Yamaha αποδίδοντας έως και 571 ίππους λίγο κάτω από τις 9.000 σ.α.λ., με τον κόφτη να επενεργεί ακόμα ψηλότερα -στις 9.500 σ.α.λ.- και τον V10 να παράγει έναν εξαιρετικά χαρακτηριστικό, και θα λέγαμε εθιστικό, ήχο.