Fisker Ocean: Hλεκτρικό SUV με 31.500 ευρώ και αυτονομία 480 χιλιομέτρων


Ο Henrik Fisker κοστολογεί το νέο Ocean Electric SUV στα 37.499 δολάρια, ενώ υποστηρίζει ότι η μέγιστη αυτονομία του θα ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα

  • 8/4/2021

Ο Δανός σχεδιαστής Henrik Fisker είναι ένας τύπος που θα ήθελες να συμπαθήσεις, ωστόσο μερικές φορές κάνει τα πράγματα εξαιρετικά δύσκολα για σένα.

Τα τελευταία χρόνια, αν και έχει σχεδιάσει μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένου του Ocean Electric SUV, έχει «πιαστεί» να χρησιμοποιεί πλαστούς λογαριασμούς στο διαδίκτυο, για να επαινέσει τον εαυτό του και τα μοντέλα του.

Αυτή τη φορά μας αποκαλύπτει, ένα νέο ηλεκτρικό πρωτότυπο, το οποίο αντικειμενικά είναι ελκυστικό, δείχνοντας ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα όλα τα SUVs να είναι αδιάφορα ή βαρετά.

Και ισχυρίζεται πως ετοιμάζεται να βγει στην παραγωγή, όμως μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή το μοντέλο του έρχεται αντιμέτωπο με ιδιαίτερα σκληρό ανταγωνισμό, ειδικά ανάμεσα στα υπόλοιπα concepts.

Αρχικά είχε ανακοινώσει πως το αμιγώς ηλεκτρικό Ocean Electric SUV, θα κοστίζει περίπου 40.000 δολάρια (για την ακρίβεια 39.999 ), ενώ τώρα δημοσιεύει ότι το κόστος θα ανέρχεται στα 37.499 δολάρια.

Οι πληροφορίες που δημοσιεύει, αναφέρουν ότι θα διαθέτει μπαταρία 80 kWh και θα είναι σε θέση να προσφέρει από 250 έως 300 μίλια (483 χλμ. περίπου) αυτονομία.

Τα νούμερα βγαίνουν, αν και συγκριτικά με το Tesla Model 3 Standard Range Plus που διαθέτει μπαταρία 53,6 KWh και μέγιστη αυτονομία 386 χιλιόμετρα, έχοντας από πίσω χρόνια εξέλιξης και εμπειρίας, διατηρούμε κάποιες αμφιβολίες.

Επίσης, η συμπεριφορά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μας εμπνέει και τόσο εμπιστοσύνη, αφού αρνείται να δώσει απάντηση για παράδειγμα στην ημερομηνία λανσαρίσματος του αυτοκινήτου, ενώ αντιδρά άμεσα (αυτός ή όποιος βρίσκεται από πίσω) στα αρνητικά σχόλια που δέχεται, ειδικά για το παρελθόν. Είδωμεν.