Φοβερό video: Έρχεται -με το πλάι!- η νέα Mercedes-AMG A45!


Η Mercedes-AMG κάνει ένα μικρό Χριστουγεννιάτικο δωράκι στους φίλους της, με τα πρώτα πλάνα εν δράση της νέας A45. Και τι πλάνα!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/12/2018

Έχοντας ήδη πάρει ως ορεκτικό την "απλή" Α-35, η Mercedes-AMG ετοιμάζει πυρετωδώς το "κυρίως πιάτο": την Α45. Την κορύφωση δηλαδή της σπορ γκάμας της νέας A-Class και ένα αυτοκίνητο που αν κρίνουμε με βάση το παρελθόν, θα είναι σίγουρα ένα από τα πιο εθιστικά σπορ μοντέλα ανεξαρτήτως κατηγορίας.

To video-teaser πάντως θέλει να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με ένα εντελώς αντισυμβατικό τρόπο, και αφήνοντας στην άκρη τα κάλαντα, τα "ψέλνει" κανονικά στην πίστα. Σε μερικά εξαιρετικά ωραία πλάνα γεμάτα δυναμικά περάσματα του αυτοκινήτου, βλέπουμε τι είναι ικανή να κάνει η νέα Α45 μέσα σε μια πίστα.

Παρά το καμουφλάζ ξεχωρίζουμε ότι θα έχει μία διαφορετική γρίλια τύπου panamericana, τετραπλή εξάτμιση στο πίσω μέρος, διαφορετικές ζάντες και σίγουρα μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω παρμπρίζ. Από εκεί και πέρα ισχύουν όσα ξέρουμε ήδη για νέο δίλιτρο κινητήρα με απόδοση πάνω από 400 άλογα και ύπαρξη τετρακίνησης. Ως προς το τελευταίο μάλιστα, θα υπάρχει το σύστημα που βρίσκουμε στην AMG GT Coupe το οποίο θα έχει και drift mode όπως άλλωστε βλέπουμε σε πολλές στιγμές του video.

H κίνηση θα μεταδίδεται μέσω ενός κιβωτίου 8 σχέσεων διπλού συμπλέκτη, και οι επιδόσεις, σύμφωνα με όσα γνωριζουμε μέχρι τώρα θα είναι κοντά στα 4,5 δευτερόλεπτα για το 0-100 km/h και τελική ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 250 Km/h. Οι άνθρωποι της AMG μιλούν για ένα αυτοκίνητο με σημαντικά βελτιωμένη ακαμψία και την ίδια στιγμή πιο φιλικό και άνετο στην καθημερινή χρήση.