Force Trax Cruiser: H ινδική G-Class των 13.300 ευρώ


Αδιάφορο σχεδιαστικά, νωθρό μηχανικά και απλά επαρκές εξοπλιστικά, αλλά με 13 θέσεις για τους επιβάτες και σε super τιμή, το Made in india, Force Trax Cruiser

  • 2/4/2021

Μερικές φορές οι αντιγραφές δημοφιλών αυτοκινήτων ή οι συνδυασμοί αυτών που παραπέμπουν έντονα σε μοντέλα που κυκλοφορούν ή κυκλοφόρησαν στο παρελθόν, μας προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τo Trax Cruiser της Force Motors, που προέρχεται από την Ινδία και είναι μίξη της Mercedes-Benz G-Class και του Toyota Land Cruiser J70.

Ας αφήσουμε την εξωτερική εμφάνιση στην άκρη, μια και δεν είναι το πιο δυνατό σημείο του Force Trax Cruiser και ας περάσουμε σε πιο πρακτικά ζητήματα. Το ξέρατε πως το ινδικό SUV μπορεί να φιλοξενήσει από 10 έως 13 επιβάτες στο εσωτερικό του;

Στην πρώτη περίπτωση η διάταξη έχει ως εξής, τρία άτομα στην πρώτη σειρά, άλλα τρία στη δεύτερη και τα υπόλοιπα τέσσερα κάθονται αντικριστά (ανά δύο) στο πλάι.

Στην δεύτερη περίπτωση, κάθονται δύο εμπρός, τρία στη μέση και οκτώ πίσω (ανά τέσσερα) αντικριστά, χωρίς να περισσεύει όμως χώρος για το πορτ-μπαγκάζ. Η τρίτη επιλογή αφορά την αφαίρεση όλων των καθισμάτων για να δημιουργηθεί ένας τεράστιος χώρος για αποσκευές.

Η πίσω πόρτα είναι αρκετά μεγάλη για να διευκολύνεται η πρόσβαση στο εσωτερικό, ενώ βοηθάει σημαντικά και το πτυσσόμενο σκαλοπάτι. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα βασικά, δηλαδή ηλεκτρικά παράθυρα και κλειδαριές, σύστημα πλοήγησης και διζωνικό κλιματισμό (προαιρετικά).

Μηχανικά, το Force Trax Cruiser εφοδιάζεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 2,6 λίτρων που αποδίδει 90 ίππους και 250 Nm ροπής, ενώ το χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων μεταδίδει την κίνηση στους πίσω τροχούς.

Οι τιμές στην Ινδία ξεκινούν από τα 13.300 ευρώ και φτάνουν έως τα 15.400 ευρώ, ανάλογα με τον εξοπλισμό. Μάλλον απίθανο να το δούμε στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.