Ford: Επισήμως και Focus ST Wagon


Μετά τα Focus ST και Fiesta ST έρχεται μια το ίδιο δυναμική αλλά πολύ πιο πρακτική έκδοση για να ενδυναμώσει την εν λόγω γραμμή ισχύος.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/5/2019

Για τους ανήσυχους οικογενειάρχες που δεν ξεχνούν τα γκάζια η Ford έχει την λύση παρουσιάζοντας την ST έκδοση του Focus Wagon. Κάτω από το καπό υπάρχει ο γνωστός Ecoboost των 2,3 lt που αποδίδει 280 PS στις 5.500 rpm και 420 Nm από τις 3.000 rpm με την ροπή να περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων ή του προαιρετικού αυτόματου με τις 7.

Βέβαια για τους οικογενειάρχες έχει πολύ μεγάλη σημασία το κόστος χρήσης και η κατανάλωση καυσίμου. Εδώ συστήνεται η ντίζελ ST έκδοση με τον γνωστό δίλιτρο EcoBlue που προσφέρει 190 PS στις 3.500 rpm και 400 Nm από τις 2.000 rpm. Εννοείται πως οι επιδόσεις θα είναι κάτι τις πιο αργές από εκείνες του ST με τον Ecoboost αλλά το σίγουρο είναι πως ο οδηγός του diesel δεν θα έχει να αγχώνεται για τον δείκτη καυσίμου κάθε φορά που το πατάει!

Σε κάθε περίπτωση δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη οι επιδόσεις, αλλά λογικά θα είναι κάπου πάνω από τα 6 sec (αν κρίνουμε από το πεντάθυρο Focus ST). Όπως και στο πεντάθυρο Focus ST ο υποψήφιος αγοραστής θα απολαμβάνει διάφορα καλούδια όπως το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό, η παραμετροποίηση Drive Modes ή η ταχύτερη ηλεκτρομηχανική κρεμαγέρα.